current views are: 11

6 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση09:00

Α. Γεωργιάδης στην Εξεταστική για την Υγεία: «Στημένη η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ο πρώην υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά έχει κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ωστόσο, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει για την υπόθεση της Novartis.

Δημοσίευση 09:00’

Ο πρώην υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά έχει κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ωστόσο, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει για την υπόθεση της Novartis.

Στημένη χαρακτήρισε την υπόθεση της πρόσληψης των 23 εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ -για την οποία ουσιαστικά και καταθέτει- ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, ο κ. Γεωργιάδης, αφού διευκρίνισε πως γνωρίζει μόνο τα 13 άτομα που πήγαν στο γραφείο του, δήλωσε πως πρόκειται για σκευωρία του αναπληρωτή υπουργός Υγείας, Παύλο Πολάκη, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της εταιρίας security, κ. Γιαννακουλάκο.

«Εδώ και τρεις μήνες ερευνάτε περί παράνομου δήθεν διορισμού από μένα 23 ανθρώπων. Έχετε ένα χαρτί που έλεγε για τα μπιλιετάκια του υπουργού Γεωργιάδη και της γυναίκας του!», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: 

«Το χαρτί αυτό είναι excel,  έχει 23 ονόματα με διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης και παύσης. Αυτό το χαρτί φτιάχτηκε από κάποιο άγνωστο πρόσωπο. Αν είχατε ζητήσει γραφολογική εξέταση! Όλη αυτή η υπόθεση είναι στημένη από τον Πολάκη και τον Γιανακουλάκο».

Ο πρώην υπουργός είπε ακόμα πως έχει λάβει ανώνυμο φάκελο στο γραφείο του που αναφέρει το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης (με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου του 2017) για το ηχητικό που είδε το φως της δημοσιότητας (εμφάνιζε τον διευθυντή του γραφείου του να μιλά για προσλήψεις) όπου δείχνει -σύμφωνα με τον ίδιο- πως είναι προϊόν πλαστογραφίας. 

«Είναι πλαστογραφημένο», ειπε ο κ. Γεωργιάδης και διευκρίνισε πως η πραγματογνωμοσύνη δείχνει 19 σημεία συρραφής και πως πιθανότατα μιλά μόνο ένα πρόσωπο που πιθανότατα είναι ο κ. Παπαδημητρίου. 

«Ισχυρίζομαι ότι αυτή την πλαστογραφία την έχει διαπράξει ο κ. Πολάκης και ο κ. Γιανακουλόπουλος», πρόσθεσε και σημείωσε: 

«Τον κ. Γιανακουλόπουλο τον έχω δει μια φορά! Όταν ήμουν στο υπουργείο και είχε σύμβαση πολλών ετών. Μια μέρα έγινε μεγάλο επεισόδιο, που ήρθε στα χέρια με δημοσιογράφο που ήταν τότε ο διαπιστωμένος εκπρόσωπος της Αυγής, ο Βασίλης Βενιζέλος! Ο κ. Γιανακουλόπουλος θεώρησε ότι δεν έπρεπε να του επιτρέψει να μπει. Έψεξα το κ. Γιανακουλόπουλο ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Ο κ. Γιανακουλόπουλος άρχισε μια ιστορία ότι είναι δεξιός και δε μπορεί να γίνονται αυτά. Τον έδιωξα κλωτσιδών από το γραφείο. Ισχυρίζομαι ότι τα γράμματα είναι δικά του γιατί αυτός που τσακώθηκε ήταν ο αείμνηστος Βασίλης Μπεσκένης!».

Επιμένοντας στο ίδιο πρόσωπο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως ο κ. Γιαννακουλόπουλος έχει πάρει 8 εκατ. ευρώ για ανύπαρκτες υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας πως ο πήρε χρήματα χωρίς σύμβαση και διαδικασία, δεν υπέγραψε κανένας υπηρεσιακός και με εσωτερική διανομή μόνο στο γραφείο του προέδρου για να μη το μάθει κανείς.

Τέλος, είπε πως δεν τον αφορά το πώς έγιναν οι πληρωμές των εργαζομένων (χορηγίες) και δήλωσε άγνοια για το ότι το θέμα δεν πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο. «Αυτό αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν ξέρω. Όλες όμως οι μισθοδοσίες έγιναν με την υπογραφή της κ. Κρεμαστινού», κατέληξε.

Παραιτείται του τραπεζικού απορρήτου

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών για την υπόθεση του Ντυνάν. 

Μάλιστα, κατέθεσε την κίνηση των λογαριασμών μεταξύ της περιόδου της υπουργοποίησής του μέχρι και σήμερα και δήλωσε πως παραιτείται του τραπεζικού του απορρήτου, δίνοντας τη συγκατάθεσή του να ερευνήσει η επιτροπή «ότι θέλει».


σχετικα αρθρα