current views are: 8

6 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση18:24

Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία από τις ΗΠΑ για τη δικογραφία

Ο κ. Βενιζέλος, εκτίμησε πως στην εν λόγω υπόθεση έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες, ενώ οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Παπαγγελόπουλος, όπως είπε ενήργησαν εκτός των αρμοδιοτήτων τους

Δημοσίευση 18:24’

Ο κ. Βενιζέλος, εκτίμησε πως στην εν λόγω υπόθεση έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες, ενώ οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Παπαγγελόπουλος, όπως είπε ενήργησαν εκτός των αρμοδιοτήτων τους

Δεν υπάρχουν στοιχεία από τις ΗΠΑ στη δικογραφία της Novartis, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, ενώ έκανε λόγο για στημένο σκάνδαλο. Ταυτόχρονα επεσήμανε πως οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες έδωσαν τις καταθέσεις τους πριν από 45 ημέρες, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως «δεν υπάρχει πλέον κράτος δικαίου».

«Είδα έναν φάκελο δικογραφίας που έχει ως ουσιαστικό περιεχόμενο τρεις καταθέσεις ανώνυμων μαρτύρων οι οποίοι χωρίς να επικαλούνται κανένα τεκμήριο, αφηγούνται μια ιστορία που λέει ότι δωροδοκούνται πρωθυπουργοί, υπουργοί επί 15 χρόνια, ότι διακινούνται εκατομμύρια ευρώ χωρίς να εξηγεί κανείς για ποιο σκοπό, με ποια πράξη διευκόλυνσης προς όφελος της Novartis γίνεται αυτό» επεσήμανε αρχικά και συνέχισε κατηγορώντας την κυβέρνηση για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για επανάληψη του «βρώμικου 89»:

«Οι καταθέσεις αυτές έχουν δοθεί τις τελευταίες 45 ημέρες, δεν υπήρχαν υποτίθεται πριν 45 ημέρες. Και όμως επί δύο χρόνια κινείται ένας ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός γύρω από την υπόθεση αυτή. Μέσα από τις καταθέσεις αυτές δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο πρόσωπό μου, πλην της αστειότητας ότι “κάτι θα περίσσεψε από τον κ. Λοβέρδο να δώσει και στον υπουργό Οικονομικών, έχοντας μπερδέψει την αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών με την αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης”. Η αναφορά στο πρόσωπό μου είναι μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα. Έκαναν στρατηγικό λάθος να με βάλουν απέναντί τους. Είναι αστεία επανάληψη του 1989, με τα πάμπερς».

Ο κ. Βενιζέλος, εκτίμησε πως στην εν λόγω υπόθεση έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες, ενώ οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Παπαγγελόπουλος, όπως είπε ενήργησαν εκτός των αρμοδιοτήτων τους:

«Έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες σε αυτή την υπόθεση. (…) Δεν ξέρω ποιος έχει χειραγωγήσει ποιον: Εγώ είδα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επισκέπτεται τον Άρειο Πάγο και να συσκέπτεται εκεί για εκκρεμή δικογραφία. Είδα τον κ. Παπαγγελόπουλο να έχει γνώσει του φακέλου και να ενημερώνει τον πρωθυπουργό. Η μομφή έγκειται στο αρχικά στο ότι δόθηκε το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα σε ανθρώπους που δεν ασχολούνται με οργανωμένο έγκλημα, καταγγέλλουν τρεις μάρτυρες πολιτικές δωροδοκίες. Γιατί δεν λένε το όνομά τους; Τι φοβούνται; Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να μπουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Αυτά είναι κωμωδία, δεν λέει κανείς τους τίποτα συγκεκριμένο. Από τη λάσπη κάτι μένει, και αυτό που μένει είναι ηθική βλάβη της Δημοκρατίας».

«Είναι ίδιο να σε απειλεί η Χρυσή Αυγή να σε σκοτώσει και ίδιο να λες πως δωροδοκήθηκαν πολιτικοί. Η Βουλή μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα αυτό χωρίς να εξετάσει τους μάρτυρες; Χωρίς να ελέγξει την αξιοπιστία τους; Που πάμε; Με κουκουλοφόρους ανώνυμους μάρτυρες που νομίζουν ότι θα προστατεύονται εσαεί;» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Έχω τις πληροφορίες της δικογραφίας. Δεν υπάρχει στοιχείο από τις ΗΠΑ. Δεν μιλάμε για υπηρεσιακά πρόσωπα, αλλά για πρωθυπουργούς. Αν είχαν στοιχεία οι ΗΠΑ κατά μιας εταιρείας, θα την είχαν εξοντώσει.  Θα προχωρήσω σε μηνύσεις, αγωγές. Με τον πρωθυπουργό, θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές, τώρα θα ασχοληθούμε με τους ψευδομάρτυρες».


σχετικα αρθρα