current views are: 9

8 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση10:17

Ι. Φωτήλας στο «Ακραίως»: Η υπόθεση της Novartis «μπάζει» σε όλα τα επίπεδα – Έχουμε απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος

Τι λέει για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Δημοσίευση 10:17’

Τι λέει για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Αιχμές για την υπόθεση Novartis άφησε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας, μιλώντας στο ”Ακραίως” και τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι η ”μπάζει” σε όλα τα επίπεδα”, ενώ μίλησε και για ”απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος”. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας δέχεται απανωτά χτυπήματα με αυτή την υπόθεση. Να μας πει ο κ. Πολάκης που τα γνωρίζει όλα αυτά για τους μάρτυρες. Απαγορεύεται να τα γνωρίζει. Το κράτος δικαίου κινδυνεύει από μια κυβέρνηση που εξελέγη δημοκρατικά, αλλά συμπεριφέρεται καθεστωτικά. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Μπάζει στην ουσία αυτή η υπόθεση. Σε όποιο επίπεδο και να το δούμε».

Όπως επίσης πρόσθεσε: «Ο κ. Πολάκης το έχει στήσει όλο αυτό με την παρέα του. Μπορεί να τη στήσει την υπόθεση, αλλά δεν μπορεί να τη στήσει καλά. Η κατάλυση του πολιτεύματος είναι ΤΟ θέμα. Έχουμε απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος».

Ο βουλευτής της ΝΔ, εξάλλου, τόνισε ότι ”Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να συνοδεύει αυτές τις καταθέσεις. Είναι πιο πολύ εκτιμήσεις. Το άρθρο 9 στην παράγραφο 5 λέει ρητά ότι η κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρος δεν αρκεί για να καταδικάσει έναν κατηγορούμενο. Πρέπει να υπάρχουν και άλλα στοιχεία”. 

Ο κ. Φωτήλας αναφέρθηκε και στους περίφημους προστατευόμενους μάρτυρες: «Όλοι αυτοί οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να αποκαλύψουν τις ταυτότητές τους.Ο καθένας θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει. Δεν μπορεί με το καθεστώς κουκούλας να βγαίνει ό,τι θέλει, χωρίς να είναι υπεύθυνος». 

Καταλήγοντας, υποστήριξε: «Ο κ. Πολάκης και η υπόλοιπη παρέα δεν ξέρουν τι τους περιμένει και αυτό είναι το εδώλιο του κατηγορουμένου». 

 


σχετικα αρθρα