ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα του FBI

Δημοσίευση 8 Φεβρουαρίου 2018, 13:04 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018, 15:39
Novartis: Τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα του FBI
Facebook Twitter Whatsapp

Τα πορίσματα των Αμερικανών για την υπόθεση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το όνομα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα έγγραφα του FBI, το οποίο άρχισε την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία και την επίσημη μετάφραση, στα έγγραφα που απέστειλε το FBI προς την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Κωνσταντίνος (Κώστας) Φρουζής
  • Εμμανουήλ Βουλκίδης
  • Θεόδωρος Βουλκίδης
  • Νίκος Μανιαδάκης
  • Νίκος Μανιάς
  • Σταυρούλα (Λίνα) Νικολοπούλου
  • Γιάννης Στουρνάρας

Στα ίδια έγγραφα περιγράφεται με σαφήνεια το σκηνικό του ξεπλύματος του «μαύρου» χρήματος, ειδικά σε ό,τι αφορά τους γιατρούς. Η διεξαγωγή συνεδρίων και πολυτελών ταξιδιών, εκδηλώσεων, η χρήση εικονικών τιμολογίων, αλλά και οι απευθείας καταβολές είναι οι τέσσερις πρακτικές που φέρεται να χρησιμοποιούσε η Novartis, προκειμένου να διευρύνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά.

Η εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του κ. Στουρνάρα αφορά τη διεξαγωγή συνεδρίων μέσω της εταιρείας επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων MINDWORKS, ιδιοκτησίας της, ωστόσο η ίδια αρνείται τις κατηγορίες«Για άλλη μια φορά επιχειρείται η εμπλοκή μου σε σκάνδαλο με στόχο αποκλειστικά το σύζυγό μου Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Θα περίμενε κανείς περισσότερη φαντασία στην εκστρατεία "δολοφονίας" χαρακτήρων και καταστροφής της εταιρείας μου» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του και τονίζει ότι «η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό. Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί».

Δείτε τα έγγραφα:

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr