current views are: 11

8 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση16:36

Ανώτατη πηγή ΝΔ για Novartis: «Έχουμε Πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής!»

Μαξίμου: Επιβεβαιώνεται ο πανικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δημοσίευση 16:36’

Μαξίμου: Επιβεβαιώνεται ο πανικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σκληραίνει τη στάση της η Νέα Δημοκρατία έναντι της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση της Novartis η οποία πλέον κάνει ξεκάθαρά λόγο για κατάλυση του κράτους δικαίου και της αρχής της διάκρισης των εξουσιών. Σε εξίσου υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου που κάνει λόγο για «πανικό της Νέας Δημοκρατίας».

Αφορμή στάθηκε η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, με ανώτατη πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μίλησε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, να κάνει λόγο ξεκάθαρα για «Πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής του τόπου.

Μέσα στο πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η υπόθεση Novartis, η ανώτατη πηγή χαρακτήρισε «δεδομένη» την «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», ενώ έκανε λόγο για έλλειψη κράτους δικαίου από την απουσία της διάκρισης των εξουσιών. Σημείωσε δε με νόημα πως το ζήτημα της Ελλάδας θα πρέπει να απασχολήσει και την Ευρώπη.

Θέση για το ζήτημα νωρίτερα και συγκεκριμένα για το έγγραφο του FBI που περιλαμβάνεται στη δικογραφία πήραν και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι εξαπέλυσαν σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά της εισαγγελέα για θέματα διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

«Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά. Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ότι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ότι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην Πρωθυπουργού» σημειώνουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά και συνεχίζουν:

«Μετά από λίγες εβδομάδες η κ. Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά».

«Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην Πρωθυπουργό. Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει. Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν!»

Νωρίτερα επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM ¨ότι την υπόθεση «έστησε η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπαγγελόπουλο, για πολιτικούς λόγους. Οι μάρτυρες αυτοί στις καταθέσεις τους λένε motamo, κατά λέξη, αυτά που είχε πει ο Τσίπρας στη Βουλή πέρυσι τον Φεβρουάριο».

Σε αυτό το πλαίσιο ισχυρίστηκε ότι «είναι καθαρά κυβερνητικό σχέδιο» υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος οργάνωσε όλη την ιστορία των καταθέσεων:  «Πρώτα τα είπαν στον Παπαγγελόπουλο και μετά τα είπαν στην εισαγγελέα», ενώ ανέφερε ότι «δεν θα ησυχάσω, εμένα σκοπός της ζωής μου πλέον είναι να κλείσω στη φυλακή τους σκευωρούς».

Μαξίμου: «Επιβεβαιώνεται ο πανικός τους»

Απαντώντας στις αναφορές των στελεχών της ΝΔ, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν πως τα όσα αναφέρονται για ««πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών» σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».


σχετικα αρθρα