current views are: 10

8 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση18:29

Γεωργιάδης για Novartis: Να γίνει Προανακριτική να τελειώνουμε

«Η κ. Τουλουπάκη παραβίασε όλα τα ατομικά μου δικαιώματα»

Δημοσίευση 18:29’

«Η κ. Τουλουπάκη παραβίασε όλα τα ατομικά μου δικαιώματα»

Στην καταγγελία του ότι οι κ.κ. Τσίπρας, Παπαγγελόπουλος και Πολάκης, «έστησαν την υπόθεση Novartis, επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

«Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαγγελόπουλος που έγραψε τις καταθέσεις και ο κ. Πολάκης που γάβγιζε, έστησαν την ιστορία. Η τρίτη μάρτυρας τα έχει πάρει, δεν μπορεί να τα έχει πει για άλλο λόγο» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ επί υπουργίας μου δείχνουν πτώση των πληρωμών προς τη Novartis. Έχω πάρει όλες τις πληρωμές της Novartis, άρα δεν έκανα καμία πληρωμή 65 εκατ. ευρώ προς τη φαρμακευτική. Αυτό που λέει η μάρτυρας, είναι ψευδές. Η Novartis σε επίπεδο έτους πήρε το 2013 130 εκατ., το 2014 130 εκατ. Δεν είχε καμία προνομιακή μεταχείριση στην υπουργία μου. Η κυρία εισαγγελεύς έφερε στη Βουλή μια κατάθεση με έναν ισχυρισμό τόσο σοβαρό, χωρίς να ψάξει τα στοιχεία. Το έστησε λάθος ο κ. Παπαγγελόπουλος. Όλος ο ισχυρισμός, καταρρέει γιατί δεν υπάρχουν οι πληρωμές στον ΕΟΠΥΥ».

«Επί της υπουργίας μου η Novartis έχασε 5% σε μερίδιο αγοράς. Ενώ επί Πολάκη αυξήθηκε 2% το μερίδιό της.(…) Δεν πήρα χρήματα από τη Novartis: Δεν έχω ανακαινίσει το σπίτι μου όπως με κατηγορούνε, δεν αγόρασα αυτοκίνητο. (…) Ο σκοπός της ζωής μου είναι να τους κλείσω αυτούς τους σκευωρούς φυλακή. Οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι αστείες. Οι μάρτυρες εκτιμούν πως πολιτικά πρόσωπα πήραν μίζες, χωρίς να το ξέρουν» είπε στη συνέχεια.

«Με την ίδια λογική που με κατηγορούν εμένα ότι πήρα μίζες, θα μπορούσε και ο κ. Τσίπρας να τα είχε πάρει από τον Ρότσιλντ, όταν πήγε στην τράπεζα του στο Παρίσι και του έκλεισε μια τεράστια δουλειά. Να βγει ο κ. Τσακαλώτος και να πει τι έκανε ο κ. Τσίπρας στο Παρίσι» ανέφερε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ αίτημα αντικατάστασης της κ. Τουλουπάκη.

«Έχουν βάναυσα καταπατηθεί όλα μου τα δικαιώματα. Έπρεπε η κ. Τουλουπάκη από τις 6/11 να στείλει αμελλητί από τότε τον φάκελο στη Βουλή. Να μας εξηγήσει η κ. Τουλουπάκη γιατί αποφάσισε να παραβιάσει όλα μου τα ατομικά δικαιώματα» συνέχισε.  

«Εγώ προσωπικά θέλω να γίνει προανακριτική επιτροπή για να τελειώνουμε», επεσήμανε και απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης από την αντιπροεδρία της Νέας Δημοκρατίας.


σχετικα αρθρα