current views are: 8

9 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση10:35

Αίτημα Δ. Αβραμόπουλου στον Άρειο Πάγο: «Βγάλτε τις κουκούλες από τους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis»

Μηνύσεις κατά των «ψευδομαρτύρων»

Δημοσίευση 10:35’

Μηνύσεις κατά των «ψευδομαρτύρων»

Αίτημα στον Άρειο Πάγο να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, θα καταθέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που φέρεται ως εμπλεκόμενος στη δικογραφία, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει «σκευωρία».

«Αγανάκτηση και λύπη» δήλωσε πως νιώθει ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «διότι ο δημόσιος διάλογος φεύγει από τα σοβαρά εθνικά θέματα και μονοπωλείται από μία άθλια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας».

Χαρακτήρισε «κουκουλοφόρους και συκοφάντες» τους συγκεκριμένους τρεις μάρτυρες, ο ένας εκ των οποίων εμπλέκει στην κατάθεσή του τον πρώην υπουργό Υγείας.

«Η υπόθεση αυτή δεν με αγγίζει με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν με αφορά. Την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως συκοφαντία, υποκινούμενη, με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων που φορούν κουκούλα αλλά και άλλων προσώπων», συμπλήρωσε.

«Κανένας κουκουλοφόρος, κανένας ψευδομάρτυρας, καμία σκευωρία, απ’ όπου και αν έχει οργανωθεί, δεν θα επιτρέψω να ρίξει ούτε υπόνοια σκιάς στο πρόσωπό μου. Είναι θέμα αξιοπρέπειας», τόνισε.

Χαρακτήρισε «απίστευτα ψέματα» τα όσα ισχυρίζεται ο μάρτυρας που τον εμπλέκει και υπογράμμισε: «Έχουν προφανή και αδιαμφισβήτητο σκοπό την καθοδηγούμενη υπονόμευσή μου».

«Εκτός από τις μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων θα καταθέσω και αίτημα στον Άρειο Πάγο να ανακαλέσει την παραχώρηση ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα. Υποχρέωση να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και να προστατευτεί και το κύρος της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε και τόνισε πως όσα ισχυρίζονται οι «ψευδομάρτυρες» στηρίζονται σε «εικασίες και αοριστολογίες».

Αναφέρθηκε, δε, στην συννενόησή του με τον Κ. Καραμανλή για την ασφαλή μετάγγιση: «Εισηγήθηκα στον Κ. Καραμανλή να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για ασφαλή μετάγγιση. Αγνοούν οι κουκουλοφόροι ότι δεν έγινε διαγωνισμός από το υπουργείο Ανάπτυξης ή Υγείας, αλλά από την επιτροπή της Βουλής. Δεν το ήξεραν οι ανόητοι αυτό και εκτίθενται».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι: «ο κουκουλοφόρος ψεύδεται πως έγινε από τη Nοvartis η δεύτερη παραγγελία 8 εκατ. ευρώ. Ψεύδεται γιατί η Νovartis δεν πήρε δεύτερη παραγγελία και είχε δηλώσει αδυναμία προσφοράς».

Εξακολούθησε λέγοντας: «Ακυρώθηκε η δεύτερη παραγγελία γιατί ο ΠΟΥ είπε ότι δεν χρειάζεται δεύτερη δόση και το ΚΕΕΛΠΝΟ κέρδισε την υπόθεση από τις εταιρείες επειδή ακυρώσαμε την παραγγελία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν θα είχε κερδίσει διεθνή διαιτησία αν υπήρχε χρηματισμός. Εμείς σε αντίθεση με άλλες χώρες δεν κάναμε κλειστές συμφωνίες με εταιρείες. Πρόκειται για αστειότητες του ψευδομάρτυρα. Τι ήταν ο Καραμανλής ; Παιδάκι που δεν καταλάβαινε που τον παρέσυρα εγώ; Eίχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη. Συγχαρητήρια για τους χειρισμούς του τότε».

«Η αλήθεια λάμπει και είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος μου. Δεν κρύβω ότι στο άκουσμα αιφνιδιάστηκα και εξοργίστηκα. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα στο τηλέφωνο. Αυτά όμως δεν τα μασάμε. Οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι για να γλιτώσουν οι ίδιοι τέθηκαν όργανα. Αυτοί που τους  υπαγόρευσαν τα άθλια κείμενα θα αποκαλυφθούν. Είναι θέμα ωρών να καταρρεύσει η σκευωρία. Τιμωρία περιμένει εμπνευστές και αυτουργούς. Οι σκευωροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν στους δρόμους και της πλατείες της χώρας τη χλεύη της κοινωνίας και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένοι στο πρόσωπό τους» υποστήριξε.

 


σχετικα αρθρα