ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματικό πόλεμο ανοίγει ο Γιώργος Βλάχος, ζητά την παραίτηση Γεωργιάδη

Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2018, 17:36 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2018, 20:34
Facebook Twitter Whatsapp

Ατόπημα του πρώην Υπουργού, επί ημερών του οποίου εκτοξεύθηκαν οι τιμές των φαρμάκων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την παραίτηση από την Αντιπροεδρία της Ν.Δ. του Άδωνι Γεωργιάδη ζήτησε ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Βλάχος, ανοίγοντας εσωκομματικό μέτωπο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πρόκειται για ατόπημα του κ. Βλάχου, η κίνηση του οποίου δίνει τροφή για εσωκομματικό πολέμο αλλά και για βολές από το κυβερνητικό στρατόπεδο προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο κ. Βλάχος ως γνωστόν πλασάρεται ως ακραιφνής καραμανλικός, με αποτέλεσμα η κίνησή του αυτή να αντανακλά απευθείας στον Κώστα Καραμανλή. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για την κίνηση του πρώην συνεργάτη του.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Βλάχος, που ήταν υφυπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης που έβγαζε τις τιμές των φαρμάκων -όταν η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη έφτασε τα 5,5 δισ.- μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε την παραίτηση από την αντιπροεδρία της ΝΔ του Αδωνι Γεωργιάδη επί υπουργίας του οποίου η δαπάνη έπεσε στο 1,950 δισ. ευρώ  δηλαδή 3,3 δισ. κατ' έτος λιγότερα.

«Στην περίπτωση του Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν έμειναν εκτός καθηκόντων, χωρίς να παραιτηθούν από τη ΝΔ ή να φύγουν από βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος και συνέχισε: «Είναι ένα θέμα που φαντάζομαι θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος, γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή του προέδρου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμένα».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις απειλές που εκτοξεύονται από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης, ο Γιώργος Βλάχος είπε ότι είναι «λάθος να αποκαλούμε τους μάρτυρες κουκουλοφόρους» και υπενθύμισε ότι ήταν η ΝΔ ήταν αυτή που ψήφισε τον σχετικό νόμο.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Βλάχος ήταν αρμόδιος για τις τιμές των φαρμάκων, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά το όνομά του δεν βρίσκεται στην λίστα των εμπλεκομένων για την υπόθεση Novartis.