current views are: 10

13 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση18:02

Σύγκρουση τουρκικού με ελληνικό ΥΠΕΞ: «Τα Ίμια είναι δικά μας» – «Δεν γνωρίζετε γεωγραφία»

Στον απόηχο του θερμού επεισοδίου μεταξύ ελληνικών και τουρκικών σκαφών

Δημοσίευση 18:02’

Στον απόηχο του θερμού επεισοδίου μεταξύ ελληνικών και τουρκικών σκαφών

Διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας ξέσπασε στον απόηχο του επεισοδίου στα Ίμια, με τα υπουργεία Εξωτερικών να ανταλλάσσουν σκληρές ανακοινώσεις.

Τι υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα για παραπληροφόρηση και δήλωσε ότι τα Ίμια είναι τουρκικά. «Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληροφορεί την Ελληνική κοινή γνώμη και όπως κάνει συνήθως αλλάζει την πραγματικότητα.»

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, «η αλήθεια είναι πως ο Γ.Γ του υπουργείου μας, χθες το βραδύ κάλεσε τον Γ.Γ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Καρντακ (Ίμια) τα οποία ανήκουν στη χώρα μας υπάρχει έντονη παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στον αέρα και στη θάλασσα. Το ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση και τις δυο χώρες και ζήτησε να σταματήσει η επικίνδυνη στάση».

Άμεσα ήρθε η απάντηση της Αθήνας. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς επεσήμανε ότι «η Τουρκία μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου». «Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία», ανέφερε ο κ. Γεννηματάς.


σχετικα αρθρα