current views are: 6

14 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση10:11

Μπακογιάννη στο «Ακραίως» για Novartis: «Σπιλώνουν πολιτικά πρόσωπα για μικροκομματικά οφέλη»

«Έχουμε μια συνολική επιθετική παραβιάσεων σε όλο το Αιγαίο»

Δημοσίευση 10:11’

«Έχουμε μια συνολική επιθετική παραβιάσεων σε όλο το Αιγαίο»

Μετά την επίσκεψη Ερντογάν τα πράγματα χειροτερεύουν στις σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας, εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ, ενώ μίλησε και για την υπόθεση «Novartis» λέγοντας πως η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποκομίσει κομματικά οφέλη, θα «θάψει» την ουσία του σκανδάλου.

«Υπάρχει μια κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας. Δεν είναι μόνο στα Ίμια. Έχουμε μια συνολική επιθετική παραβιάσεων σε όλο το Αιγαίο και αυτό πρέπει να προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό. Διαπιστώνω, όμως, αργές αντιδράσεις και αντανακλαστικά από την κυβέρνηση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το επεισόδιο στα Ίμια.

«Χρειάζεται μια πιο ουσιαστική απάντηση στα θέματα αυτά. Ένα ευρύ εθνικό μέτωπο, το οποίο όμως τορπιλίζει η κυβέρνηση. Χρειάζεται μια πιο ουσιαστική απάντηση», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα διατηρήσει την ένταση, λόγω στρατηγικής: Θέλει να δείχνει πως η Τουρκία έχει ανοιχτά μέτωπα».

«Χρειάζεται με σοβαρότητα να αναζητήσουμε τις συμμαχίες μας τους εταίρους μας και τη στήριξη που μπορεί να έχει η Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή πίεση δεν λαμβάνεται πλέον σοβαρά από την τουρκική πλευρά», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την υπόθεση Novartis και “κακούς” τους χειρισμούς της κυβέρνησης: «Ακυρώνεται με μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και λάσπης στους πολιτικούς αντιπάλους. Στο τέλος θα μείνει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σαπίλας της πολιτικής ζωής του τόπου και η πραγματική έρευνα για την εταιρεία δεν θα αποκαλυφθεί. Η λογική να σπιλώνεις πολιτικά στελέχη για να κερδίσεις ένα μικροπολιτικό όφελος, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ».

«Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να κερδίσει κομματικά οφέλη θα βλάψει την ουσία της υπόθεσης και δεν θα δικαιώσει τον απλό Έλληνα πολίτη», τόνισε.

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό, είπε πως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση με τον τρόπο που διαπραγματεύεται: «Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα γίνονται συλλαλητήρια και δεν γίνονταν το 2008 που ο λαός εμπιστευόταν τον Καραμανλή. Δεν ξέρω καμία κυβέρνηση που δεν διαπραγματεύτηκε με την ίδια λογική».

«Εγώ όταν διαπραγματευόμουν ενημέρωνα τους αρχηγούς των κομμάτων συνεχώς. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει τώρα, άρα δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι που δεν γνωρίζω».

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τον Ευάγγελο Αντώναρο, σχολιάζοντας της διαγραφή του από τη ΝΔ: «Ξεχείλισε το ποτήρι. Εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει ανάρτηση που να μην είναι επικριτική προς τη ΝΔ. Κάποια στιγμή φθάνει ο κόμπος στο χτένι. Με τη φήμη ότι εκπροσωπεί τον Καραμανλή, ο κ. Αντώναρος πολιτευόταν. Εγώ δεν είχα καμία αμφιβολία ότι εκπροσωπούσε τον εαυτό του».


σχετικα αρθρα