ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Άγκυρα: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο – Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 21:02 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 21:02
Μήνυμα Παυλόπουλου σε Άγκυρα: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο – Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες
Facebook Twitter Whatsapp

«Σεβόμαστε τους φίλους μας, αλλά δεν φοβόμαστε τους εχθρούς μας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε παρέμβαση – μήνυμα προς την Τουρκία στον απόηχο της αυξανόμενης επιθετικότητας στο Αιγαίο προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως επεσήμανε, η Άγκυρα, «οφείλει πλήρη σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, επομένως και του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία ούτε αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και καθορίζει επακριβώς και δίχως ίχνος γκρίζων ζωνών τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μιλώντας στη διάρκεια της ομιλίας του κατά την παρουσίαση της έκδοσης «Ελευθέριος Βενιζέλος, Ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης», στο Πολεμικό Μουσείο, τόνισε ότι «εμείς, οι Έλληνες, με βάση την ιστορική μας κληρονομιά, σεβόμαστε τους φίλους μας αλλά δεν φοβόμαστε τους εχθρούς μας. Γι΄ αυτό και η "φύτρα" των Ελλήνων ανθεί και καρπίζει ανά τους αιώνες, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή της έναντι του Ανθρώπου και της Ανθρωπότητας».

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του διαμήνυσε στην «φίλη και γείτονα Τουρκία»: Εμείς, οι Έλληνες, με βάση την ιστορική μας κληρονομιά, σεβόμαστε τους φίλους μας αλλά δεν φοβόμαστε τους εχθρούς μας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr