ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Μηνυτήρια αναφορά Αβραμόπουλου κατά των προστατευόμενων μαρτύρων

Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου 2018, 17:16 / Ανανεώθηκε 17 Φεβρουαρίου 2018, 00:53
Novartis: Μηνυτήρια αναφορά Αβραμόπουλου κατά των προστατευόμενων μαρτύρων
Facebook Twitter Whatsapp

Ζητά άρση της ανωνυμίας τους από την Εισαγγελία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος, με παράλληλο αίτημά του προς τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά επίσης την άμεση ανάκληση των διατάξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, «με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων».

Πρόκειται για την πρώτη, σε νομικό επίπεδο, αντίδραση του Υπουργού Υγείας κατά την περίοδο 2006-2009, μετά τη δημοσιοποίηση των καταθέσεων που τον φέρουν να εμπλέκεται σε δωροληψία εκ μέρους της Novartis. Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του προ εβδομάδος, είχε προαναγγείλει αυτό το νομικό βήμα. Σε σημερινή δήλωσή του σημειώνει πως από τα δύο δικόγραφα προκύπτει ότι:

«Στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων, δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα.

Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν και οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν με τις καταθέσεις τους».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα σήμερα και πιστεύω ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια» καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος όπως γνωστοποίησε προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση δεν θα παραστεί στην προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη συνεδρίαση της Βουλής για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis. Ο κ. Αβραμόπουλος επικαλείται τόσο την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων όσο και την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, όπου την Πέμπτη θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ωστόσο είναι λίαν πιθανό ότι, ανεξαρτήτως προγράμματος, δεν θα ήθελε να «νομιμοποιήσει» για τις παρουσίας του τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Πάντως, ο Επίτροπος γνωστοποιεί στον Πρόεδρο της Βουλής πως θα στείλει υπόμνημα προς την Ολομέλεια με τις θέσεις του για το ζήτημα.

 

Διαβάστε τη μηνυτήρια αναφορά

Διαβάστε την αίτηση προς την Αντιεισαγγελία του Αρείου Πάγου

Διαβάστε την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής