current views are: 10

18 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση11:57

Στη Σκύρο μαζί με τον Α.Τσίπρα ο Π. Καμμένος

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο νησί από το Σάββατο.

Δημοσίευση 11:57’

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο νησί από το Σάββατο.

Τη φημολογία και τις πληροφορίες πως ο Πάνος Καμμένος δεν ήταν αυτός που ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το επεισόδιο στα Ίμια, την προηγούμενη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, υποβαθμίζουν κυβερνητικά στελέχη, με τα οποία συνομίλησε το newpost.gr, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ”σύννεφο” στις σχέσεις των δυο εταίρων.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να στείλει τα μηνύματά του από το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς το λιμενικό και το πλήρωμα του ”Γαύδος” ήταν ο θετικός πρωταγωνιστής, ώστοσο η ενεργή ανάμιξη του υπουργού Άμυνας θεωρείται δεδομένη σε τέτοιου είδους κρίσεις. 

Ο Πάνος Καμμένος έχει κρατήσει ιδιαιτέρως χαμηλούς τόνους όλη την προηγούμενη εβδομάδα και είναι χαρακτηριστικό πως για το περιστατικό στα Ίμια και τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους επέλεξε να μιλήσει ¨θεσμικά¨ σχεδόν δυο ημέρες μετά από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Απο το γεγονός πως ο υπουργός Άμυνας επέλεξε να βρεθεί σήμερα στη Σκύρο, μαζί με τον πρωθυπουργό, είναι ένα μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί για τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους.

Για την παρουσία τους εκεί ο Πρωθυπουργός έκανε ανάρτηση στο Twitter:

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, το tweet του Πάνου Καμμένου από την επίσκεψη των δύο τους σε πτέρυγα μάχης στη Σκύρο.

Όλα δείχνουν πως η ”αφωνία” των τελευταίων ημερών του προέδρου των ΑΝΕΛ έχει σχέση με κινήσεις και αναφορές του, που το πρόσφατο διάστημα είχαν ενοχλήσει τους γείτονες για τους οποίους η κάθε δήλωσή του, πλέον αποτελεί ¨κόκκινο πανί¨. Από το Μαξίμου ήθελαν από την πρώτη στιγμή να ρίξουν τους τόνους με την Άγκυρα οπότε όλα δείχνουν πως μια άτυπη ¨συμφωνία κυρίων¨ άφησε σε δεύτερο πλάνο τον επικεφαλής του ελληνικού Πενταγώνου. Το σκηνικό που έχει στηθεί θυμίζει έντονα την απουσία του υπουργού Άμυνας από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ¨βεντάλια¨ των θεμάτων που σχετίζονται με τον Πάνο Καμμένο έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι μόνο τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για το Σκοπιανό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει επιλέξει να μην προκαλεί και να κάνει πράξη την δήλωσή του πως ”έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά¨. Με αυτόν τον τρόπο δεν δυναμιτίζονται οι συζητήσεις με τους γείτονες, που θεωρούν δεδομένο τον όρο ”Μακεδονία’‘ στην τελική λύση που θα δοθεί, αλλά ούτε προκαλούνται νέα προβλήματα στην πλειοψηφία.

Από όλο αυτό το κλίμα δεν πρέπει να εξαιρεθεί και το αίτημα του Πάνου Καμμένου να καταθέσει στην τακτική δικαιοσύνη για το ζήτημα των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Η πλειοψηφία στηρίζει τον υπουργό Άμυνας, που ζητάει την αντιμετώπιση ενός απλού πολίτη, ωστόσο αυτή η σκέψη του κυβερνητικού εταίρου έχει προκαλέσει ¨χάος¨ στους μηχανισμούς της Βουλής και δεν αποκλείεται να ζητηθεί η γνώμη ακόμα και του επιστημονικού συμβουλίου. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να καταθέσει το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.


σχετικα αρθρα