current views are: 11

18 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:30

Από τον αθλητισμό στον… στίβο της πολιτικής ο Π. Μάμαλος

Τι λέει για την απόφαση να αποσυρθεί από τον αθλητισμό

Δημοσίευση 12:30’

Τι λέει για την απόφαση να αποσυρθεί από τον αθλητισμό

Ο Παύλος Μάμαλος ανακοίνωσε την απόσυρση του από τον αθλητισμό και την πρόθεση του να μπει στον εξίσου απαιτητικό «στίβο» της πολιτικής.

«Ο αθλητισμός για μένα τελείωσε. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ήταν οι τελευταίοι που συμμετείχα. Ήθελα να συνεχίσω για το Τόκιο, αλλά είχα ένα μεγάλο τραυματισμό (σ.σ. σπάσιμο κλείδας) και δεν μπορώ να σηκώσω 240-250 κιλά. Πονάω υπερβολικά και στόχος μου είναι να συνεχίσω στην πολιτική», δήλωσε στο ΑΠΕ ο 47χρονος που έχει κερδίσει τρία μετάλλια σε Παραολυμπιακούς αγώνες, ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, στην άρση βαρών σε πάγκο.

Ο 47χρονος, ο κορυφαίος Έλληνας σε αυτή τη διοργάνωση εξήγησε και τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

«Κατεβαίνω γιατί αγαπώ την Ελλάδα και θέλω να εκπροσωπήσω τους αθλητές με αναπηρία και γενικότερα όλους τους αθλητές. Θέλω να βοηθήσω τα παιδιά, τη νεολαία μας και πιστεύω ότι με τη δύναμή μου, την καρδιά μου και την ψυχή μου, όπως ανέβηκα σκαλί σκαλί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έτσι θα τα καταφέρω και στην πολιτική», δήλωσε.

Στις 24 Ιανουαρίου ο κ. Μάμαλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Τότε με αφορμή αυτό το τετ-α-τετ ο κ. Μητσοτάκης έγραφε στο Facebook: «Ο γίγαντας Παύλος Μάμαλος σηκώνει τα βάρη της ζωής, αλλά σηκώνει ψηλά και την Ελλάδα! Είμαι τυχερός που σε γνώρισα Παύλο!».


σχετικα αρθρα