current views are: 8

20 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση19:47

Υπόθεση Novartis: Η μάχη της ΝΔ για μία κάλπη για την προανακριτική και η «αυτοαθώωση» Κουρουμπλή

Τι θα ψηφίσει στην Ολομέλεια η αξιωματική αντιπολίτευση

Δημοσίευση 19:47’

Τι θα ψηφίσει στην Ολομέλεια η αξιωματική αντιπολίτευση

Μάχη για να στηθεί μία κάλπη για όλους θα δώσει η ΝΔ κατά την ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για την Novartis. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr από την οδό Πειραιώς, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι το ζήτημα με τον αριθμό των καλπών δεν έχει τελειώσει, κάτι που αποδεικνύεται όπως λένε, και από την φράση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος στη Διάσκεψη των Προέδρων, ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από την ίδια την διαδικασία.

Το κλειδί για το τι θα πράξει τελικά η ΝΔ στην κρίσιμη συνεδρίαση, βρίσκεται στο όνομα Παναγιώτης Κουρουμπλής. Και αυτό γιατί, την κυβερνητική πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η παραγραφή των αδικημάτων για τον κ. Κουρουμπλή, την υπογράφει και ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής! Όπως επεσήμαιναν από την οδό Πειραιώς είναι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά, εμπλεκόμενος υπουργός να υπογράφει την πρόταση που απαλλάσσει τον εαυτό του.

«Αυτό είναι το ήθος της Αριστεράς; Να αυτοπροτείνουν την αθώωσή τους; Δεν έχουν εμπιστοσύνη στους συναδέλφους τους;» σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, δίνοντας και ένα πρώτο στίγμα για το τι θα ακολουθήσει στην αίθουσα της Ολομέλειας. Όπως τόνιζαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, «γιατί να στηθούν 10 κάλπες και όχι 11; Το όνομα του κ. Κουρουμπλή που είναι;».

«Εμείς πάμε για να ψηφίσουμε επί της προτάσεως για το αν η Προκαταρκτική Επιτροπή είναι αρμόδια να διερευνήσει το ζήτημα. Και εκεί λέμε «Ναι». Δεν ψηφίζουμε για την αθώωση του κ. Κουρουμπλή» ξεκαθάριζαν. Ουσιαστικά λοιπόν, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν «Ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής για να εκχωρήσουν στα μέλη της την αρμοδιότητα να κρίνουν την υπόθεση, όπως άλλωστε είναι η πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και μόνο αυτό.

Οτιδήποτε άλλο, που αφορά στην παραπομπή των εμπλεκόμενων στη δικογραφία προσώπων, με ξεχωριστές κάλπες και κατηγορίες που δεν έχουν στοιχειοθετηθεί, δεν θα γίνει ανεκτό από τη ΝΔ. Υπό τα δεδομένα αυτά και ανάλογα με την εξέλιξη της διαδικασίας, δεν αποκλείεται να δούμε τους γαλάζιους βουλευτές, να «φωνάζουν» «Ναι» στην σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής, χωρίς ωστόσο να πηγαίνουν στην κάλπη, που θα μεταφράζεται ως «παρών» με τοποθέτηση στο «Ναι».


σχετικα αρθρα