current views are: 10

22 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση07:44

Γεωργιάδης: Το αφήγημα του Τσίπρα «οι βρώμικοι και οι καθαροί» δείχνει πως οι εκλογές είναι κοντά

Ζήτησε να παραιτηθεί του δικαιώματος παραγραφής, με βάση τον νόμο Καστανίδη

Δημοσίευση 07:44’

Ζήτησε να παραιτηθεί του δικαιώματος παραγραφής, με βάση τον νόμο Καστανίδη

«Δεν τα παίρνω», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στον απόηχο τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis , όπου εγκρίθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία η πρόταση για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος είναι ένας εκ των δέκα που παραπέμθηκαν, ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε τον πρώτο στόχο του να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, τόσο για να μην συζητηθεί η χθεσινή συνάντηση Ζάεφ – Μέρκελ για το Σκοπιανό, αλλά ούτε και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη υπόθεση την ώρα που όπως είπε «η κ. Μέρκελ υποδέχεται τον ‘’Μακεδόνα πρωθυπουργό’’ και ενώ τρέχουν οι πλειστηριασμοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο δεύτερος στόχος του κ. Τσίπρα, κατά τον κ. Γεωργιάδη, ήταν να στείλει ένα μήνυμα ότι με ένα «κουκουλοφόρο, σε μπλέκω» σε σκάνδαλο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο ένας μήνας δεν αρκεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι «αν όμως κλείσει σε ένα μήνα θα επρόκειτο για συκοφαντία και συγκάλυψη». Επιπροσθέτως σημείωσε ότι το νέο αφήγημα του πρωθυπουργού φαίνεται πως είναι «οι βρώμικοι και οι καθαροί», γεγονός που σημαίνει ότι οι εκλογές είναι κοντά, «μπορεί και μέσα σε ένα εξάμηνο». «Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει (όπως πάντα) την πόλωση και τον διχασμό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ακόμη τόνισε ότι ζήτησε να παραιτηθεί του δικαιώματος παραγραφής, με βάση τον νόμο Καστανίδη. «Αν καταλήξουν να μου ασκήσουν δίωξη, θέλω να δικαστώ», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε «θέλω να τους βγάλω την κουκούλα γιατί πιστεύω ότι όταν βγει η κουκούλα θα αποκαλυφθεί ποιοί τους έβαλαν».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, «γαϊδούρι και τέκνο της οργής», αναφερόμενος στον χθεσινό χλευασμό – όπως υπονόησε –  από την πλευρά του κ. Πολάκη στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμένου όταν δάκρυσε κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής.


σχετικα αρθρα