ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Καρακώστα στο «Ακραίως»: Υπάρχει αναφορά στο όνομα του κ.Κουρουμπλή, όχι όμως κατηγορία

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2018, 12:05 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2018, 12:05
Ε. Καρακώστα στο «Ακραίως»: Υπάρχει αναφορά στο όνομα του κ.Κουρουμπλή, όχι όμως κατηγορία
Facebook Twitter Whatsapp

Η κ. Καρακώστα ισχυρίστηκε ότι καλώς παραπέμφθηκαν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Το λόγο που δεν παραπέμφθηκε στην Προανακριτική για την υπόθεση της Novartis ο κ. Π. Κουρουμπλής παρότι τα αρχικά του είναι στην έκθεση του FBI εξήγησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Δεν έχει καμία σχέση με τη Novartis. Δεν κατηγορείται. Υπάρχει αναφορά στο όνομά του, χωρίς να έχει κατηγορία. Η αναφορά γίνεται γιατί στο πρώτο εξάμηνο δεν υπεγράφησαν οι συμφωνίες για τα φάρμακα. Πέντε χρόνια δεν είχαν υπογραφεί Υπήρχε δέσμευση από τους δανειστές να μην προχωρήσουν σε υπογραφή για τα φάρμακα. Αλλά δεν κρίθηκε αυτό. Υπάρχουν κατηγορίες για τους άλλους».

Επίσης για τη μη αναφορά στο όνομα της κ. Ξενογιαννακοπούλου, παρότι διετέλεσε υπουργός Υγείας, αλλά και σε αυτό της κ.Κατσέλη που ήταν στο Ανάπτυξης, υπεύθυνη για την τιμολόγηση, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιώς είπε πως: «Αν δεν έχουν ευθύνη; Από τη δικογραφία φαίνεται ότι δεν έχουν ευθύνη. Η εισαγγελία εξετάζει και ανάλογα με τα στοιχεία παραπέμπει».

Η κ. Καρακώστα ισχυρίστηκε ότι καλώς παραπέμφθηκαν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, αφού αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να δικαιωθούν. «Εγώ ψήφισα για τη σύσταση επιτροπής και όχι την καταδίκη τους. Θα δούμε τις μαρτυρίες και όποια στοιχεία έρθουν στο φως.  Και ανάλογα κάποιοι θα κριθούν ένοχοι ή θα αθωωθούν. Είναι υπέρ των 10 να περάσουν τη διαδικασία της εξέτασης και αν είναι αθώοι να δικαιωθούν».