current views are: 6

24 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση10:53

Ούτε σύνθετη ονομασία, ούτε γεωγραφικός προσδιορισμός, ούτε Νίτσα από το Μακεδονίτσα

Ο επικεφαλής της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης για τα εθνικά θέματα, τη Novartis και τη Ν.Δ.

Δημοσίευση 10:53’

Ο επικεφαλής της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης για τα εθνικά θέματα, τη Novartis και τη Ν.Δ.

Ουδεμία υποχώρηση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν πρέπει να υπάρξει, σημειώνει σε συνέντευξή του στο newpost.gr, ο επικεφαλής της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης. «Η δικιά μας αναγνώριση τους καίει. Από μας περνάει ο δρόμος τους για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ Εμείς είμαστε ο αεροφόρος αγωγός τους. Χωρίς καλή σχέση με μας θα πάθουν ασφυξία. Αν μείνουν έτσι θα τους διαλύσουν οι Αλβανοί με την υπεργεννητικότητα τους».

Στο ζήτημα της Novartis κάνει λόγο για ένα «ζήτημα διαχρονικό… Ακόμη κι αν όλα τα έκαναν κάποιοι γιατροί και διοικητικοί παράγοντες, τότε στην καλύτεροι περίπτωση κάποιοι πολιτικώς αρμόδιοι ήταν τουλάχιστον ανίκανοι. Άρα, ανίκανοι ή συνεργοί κλεφτών, έχουν πολιτική ευθύνη σίγουρα, πράσινοι, μπλε και κόκκινοι». Ως προς την επιλογή της κυβέρνησης να «ανοίξει» τώρα το ζήτημα, σχολιάζει πως «ανοήτως νομίζουν πως θα αποπροσανατόλιζαν τον λαό από αυτό που τους τρόμαξε: τα συλλαλητήρια, την πιο ελπιδοφόρα και υγιή αντίδραση του λαού μας».

 

Οικονομία, μνημόνιο, Μακεδονικό, Ελληνοτουρκικά, Κύπρος, Novartis, πολιτική αντιπαράθεση στα «κόκκινα». Πρώτη φορά μοιάζουν όλα να είναι, ταυτόχρονα, ανοικτά…

Πρώτη φορά υπάρχει τέτοιος τυχοδιωκτισμός, αδίστακτη διχαστική πολιτική και τέτοια διάσταση ηγεσίας και λαού. Δείτε τι κάνει η κυβέρνηση. Κατ’ αυτούς υπάρχουν μόνον οι αριστεροί και οι “φασίστες”, “ακροδεξιοί” κλπ. Ανάμεσα τίποτα. Όποιος διατυπώσει κριτική στις επιλογές τους στα εθνικά, στο μεταναστευτικό, στην οικονομία, στην μόδα του “δικαιωματισμού” υπέρ της πιο παρδαλής υπαρκτής ή ανύπαρκτης μειονότητας αρχίζει το ρεσιτάλ της συκοφαντίας. Αν δεν δέχεσαι να είσαι ενδοτικός σε όλα τα μέτωπα, αντιδράς στην επίθεση κατά της εθνικής ταυτότητας και στις παραχωρήσεις στον σωβινισμό, Αλβανών, Σκοπιανών και Τούρκων, τότε είσαι από “εμφυλιοπολεμικός”, έως “χρυσαυγίτης”, η μεγάλη βολική αγάπη της αριστεράς, που χρησιμοποιείται για να ενοχοποιηθεί ο πατριωτισμός. Όλα είναι ανοιχτά, διότι αυτοί οι Εξαρχειώτες ακτιβιστές εκπέμπουν μήνυμα αδυναμίας μας ως κράτος, έχουν χάσει την αριστερή παρθενία τους από τον καπιταλισμό και τα Μνημόνια κι έτσι με ντεμέκ διεθνισμό πουλάνε προοδευτιλίκι, αβαντάροντας ξένους σωβινισμούς, μετατρέποντας την κοινωνία σε αρένα, με τα ιδεολογικά τους πρωτοξάδερφα, τους Ρουβίκωνeς και τα πάσης λογής φρικιά και κακοποιούς με ιδεολογικό μανδύα να αλωνίζουν, ως παρακράτος τους.

Παρακολουθούμε την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας. Στο Αιγαίο με τα Ίμια, στη Μεσόγειο με τους «τσαμπουκάδες» στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε πρόσφατο άρθρο σας σημειώσατε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει ένα «χριστιανικό Ισραήλ», να απαντήσουμε δηλαδή με την αποτρεπτική ισχύ των όπλων;

Τα όπλα από μόνα τους δεν συνιστούν αποτροπή αλλά χωρίς όπλα και εκπεφρασμένη βούληση πως θα τα χρησιμοποιήσεις δεν υπάρχει αποτροπή. Όποιος ισχυρίζεται πως μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα μόνο με ευχολόγια, διαβήματα, διακοινώσεις και επικλήσεις του “δικαίου”, είναι φελλός και επικίνδυνος. Οι παππούδες μου που τους πολέμησαν και ο σοφός λαός λέει “θέλεις να έχεις Τούρκο φίλο; Κράτα ένα κομμάτι ξύλο”. Η κυβέρνηση εκπέμπει ένα πρωτοφανές μήνυμα αδυναμίας, ψοφοδεϊσμού, με έντονη την οσμή της αριστερής ιδεοληψίας. Οi Τούρκοι ντε φάκτο προσάρτησαν τα Ίμια, εμποδίζουν την προσέγγιση και παρά λίγο να βουλιάξουν περιπολικό του ΛΣ. Αυτές είναι πράξεις κυριαρχίας. Στην ΑΟΖ της Κύπρου πολεμικά της Άγκυρας περικύκλωσαν πλωτή εξέδρα της ΕΝΙ και την υποχρέωσαν σε αποχώρηση. Ο Τουσκ και οι ΗΠΑ έκαναν κάτι δηλώσεις μέρς μετά. Να τις τυπώσουμε να τις κάνουμε σαΐτες. Ο Ερντογάν ήδη τις τύπωσε σε γκοφρέ μαλακό χαρτί για άλλες χρήσεις. Η αποτροπή θέλει συμμαχίες στις οποίες να είμαστε διεκδικητικοί, τολμηροί και να μην φοβόμαστε να ματώσουμε. Ισραήλ, Αίγυπτος και ΗΠΑ έχουν κοινά συμφέροντα με τον Ελληνισμό στην ΑΟΖ της Κύπρου, που ημικατέχεται από ισλαμικό στρατό. Μην περιμένουμε όμως να είναι ελληνικότεροι των Ελλήνων. Χρειάζονται σαφείς συμμαχικές δεσμεύσεις. Εάν εμφανίζονταν μαζί στην περιοχή ισχυρές Ελληνικές, Ισραηλινές, Αιγυπτικές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, θα τολμούσαν οι Τούρκοι αυτούς τους τραμπουκισμούς; Όχι, διότι είναι θρασύδειλοι. Διαπρέπουν μόνον απέναντι σε άμαχους, γυναικόπαιδα και αιχμαλώτους δεμένους πισθάγκωνα. Με 0,3 % του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα και θητεία 9 μηνών είναι φαιδρό να μιλάμε για αποτροπή, η οποία θέλει χρήμα, θυσίες, ιδρώτα και να πείθεις πως αν χρειαστεί, δεν θα φοβηθείς το αίμα.

Παραδοσιακά, όμως, η Ελλάδα ακολουθεί μία τακτική κατευνασμού και κινητοποίησης του διεθνούς παράγοντα…

Θα σταυρώσω σαν καλό παιδί τα χέρια μου και θα περιμένω να μου εξηγήσετε, εσείς ή όποιος άλλος, τι κερδίσαμε τόσα χρόνια. Μαζέψαμε κωλόχαρτα και τώρα μας πιέζουν να υποχωρήσουμε παντού και έναντι όλων γιατί δείχνουμε ευεπίφοροι στην υποχώρηση. Στην διεθνή πολιτική είναι πλεονέκτημα να είσαι απρόβλεπτος και να θεωρείσαι επικίνδυνος να χρησιμοποιήσεις την ισχύ σου πάση δυνάμει.

Αντέχει οικονομικά η χώρα μία νέα εξοπλιστική κούρσα;

Αντίσταση ή υποταγή; Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ λέει στεντόρεια: αντίσταση. Να απολύσουν τα σόγια τους από μετακλητούς, τις γκόμενες και τα μπαντζανάκια και κομματόσκυλα τους από συμβούλους, να κόψουν τα κονδύλια που πετάμε για τους μουσουλμάνους εποίκους, που από το 2019 θα επιβαρύνουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τον εθνικό προϋπολογισμό, να καταργήσουν τις άχρηστες ανεξάρτητες αρχές, καταβόθρες κονδυλίων χωρίς μισό δράμι προσφορά, και να κάνουμε θυσίες γι’ αυτό τον ιερό σκοπό, για την βάση όλων των δικαιωμάτων και δράσεων: την Ασφάλεια. Να επιδιώξουμε συμπαραγωγές αντί για ξεπούλήμα ή κλείσμο της πολεμικής μας βιομηχανίας, να υποδείξουμε στις ΗΠΑ τον ρόλο μας ως Ακριτών της Δύσης και να διεκδικήσουμε υλική βοήθεια, σύγχρονα συστήματα και να οπλιστούμε ως τα δόντια, αυξάνοντας την θητεία και ακολουθώντας το μοντέλο του Ισραήλ. Για θυμήστε μου πότε παραβιάστηκαν ατιμώρητα ο εναέριος χώρος ή τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ; Ποτέ. Είναι η νέα Σπάρτη. Κι επειδή αυτό το know how, του πολίτη – οπλίτη είναι δικό μας, ας το θυμηθούμε. Κι αυτά δεν σας τα λέει κανένας γόνος που υπηρέτησε στο τριεθνές του Ντα Κάπο. 23 μήνες στους Αλεξιπτωτιστές και με χαρά θα έκανα άλλους τόσους αν το χρειαζόταν η Πατρίδα μου. Όποιοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν όσα πρέπει για να φυλάξουμε το πολύτιμο κοινό μας σπίτι, να φύγουν από την πολιτική. Αν δεν είσαι ισχυρός, επίφοβος, τότε σε κογιονάρουν και τα αδέσποτα σκυλιά. Η ισχύς, η αποτροπή, διασφαλίζουν την ειρήνη. Τον πόλεμο τον φέρνει κοντά η εκπομπή του μηνύματος της αδυναμίας και η δειλία.

Σκοπιανό. Δεν πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα; Μέσα σε 25 χρόνια, ο αριθμός των χωρών που τους αποκαλούν «μακεδόνες» είναι μεγαλύτερος από αυτόν που δεν τους αποκαλεί».

Και λοιπόν; Η δικιά μας αναγνώριση τους καίει. Από μας περνάει ο δρόμος τους για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ Εμείς είμαστε ο αεροφόρος αγωγός τους. Χωρίς καλή σχέση με μας θα πάθουν ασφυξία. Αν μείνουν έτσι θα τους διαλύσουν οι Αλβανοί με την υπεργεννητικότητα τους. Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ λέει: Ή ξηλώνετε όλο το θεσμικό πλαίσιο του αλυτρωτισμού, αλυτρωτικό Σύνταγμα κλπ και πρωτίστως όνομα χωρίς πουθενά το Μακεδονία ή διαλυθείτε και θα μιλήσουμε με τους Αλβανούς, τους Σέρβους και τους Βούλγαρους. Και φυσικά υπάρχουν πάνω από 200.000 Έλληνες εκεί, μια Ελληνική Εθνική Μειονότητα που είναι όνειδος να μην διεκδικούμε τα δικαιώματα της. Αν ήταν χελώνες ή κορμοράνοι ή μουσουλμάνοι βήγκαν γκέι πρόσφυγες, η αριστερά και οι νεοφιλελέφτ στην Ελλάδα θα είχαν λειώσει δέκα ζευγάρια παπούτσια σε πορείες και θα είχε στεγνώσει το στόμα τους από τις τσιρίδες. Είναι όμως Έλληνες, τρε μπανάλ για τους μηδενιστές αβανταδόρους των ξένων σωβινισμών, που κουνάνε το δάχτυλο στον πατριωτισμό των “ετερόκλητων όχλων” των Ελλήνων.

Σύνθετη ονομασία έναντι όλων ή συμβούλιο πολιτικών αρχηγών 92;

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών του 1992. Ούτε σύνθετη ονομασία, ούτε γεωγραφικός προσδιορισμός, ούτε Νίτσα από το Μακεδονίτσα. Τίποτα. Αν θέλουν την φιλία και υποστήριξη μας, όχι Μακεδονία στο όνομα και να κόψουν τον εναγκαλίσμό με τον τουρκικό ισλαμοφασισμό. Αν τους αρέσει. Αν δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τα συμφέροντα μας, που είναι και δίκαια, στα Σκόπια, τότε οι ηγεσίες μας να πάνε για ψάρεμα, διότι δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει με την Τουρκία των 80.000.000 ή τους δανειστές, όταν ζητήσουν κι άλλα.

Υπάρχει η αίσθηση ότι με τις, συμβολικές και μόνον, κινήσεις Ζάεφ (μετονομασία αεροδρομίου, καθαίρεση αγαλμάτων) υπάρχει ο κίνδυνος νέας απομόνωσης της χώρας

Δηλαδή τί θα μας κάνουν; Μούτρα; Τί θα αλλάξει στην ζωή μας. Εμείς είμαστε μέλη στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, παντού. Θα μας διώξουν; Αυτοί καίγονται. Ο χρόνος δουλεύει σε βάρος των σωβινιστών του VMRO, που είναι σχεδόν μειοψηφία. Η ισχυρή πίεση αποδίδει. Σας θυμίζω αυτό για το οποίο ποιούνται όλοι την νήσσαν. Στο φόρτε του εμπάργκο, έγιναν διαδηλώσεις στα Σκόπια και υπήρξαν πανό “δώστε το όνομα και φέρτε πετρέλαιο”. Εσείς τί νομίζετε, δεν ξέρουν την αλήθεια; Όποιος Σκοπιανός έχει τελειώσει το Λύκειο και πάει διακοπές στην Μακεδονία, την κανονική, την αληθινή, βλέπει δηλαδή τις επιγραφές στα αγάλματα σε αγγεία και διαβάζει σλάβικα; Εύκολα θα τους περάσει η ομαδική ψύχωση πλαστοπροσωπίας.

Novartis. Ομολογουμένως, πρόκειται για ένα σκάνδαλο, τουλάχιστον ως προς την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης την προ μνημονίου περίοδο. Εκτιμάται ότι έχει και πολιτικές προεκτάσεις;

Το ζήτημα είναι διαχρονικό. Ακόμη και το 2016 και 2017 συνεχιζόταν,. Σύμφωνα με το FBI. Ακόμη κι αν όλα τα έκαναν κάποιοι γιατροί και διοικητικοί παράγοντες, τότε στην καλύτεροι περίπτωση κάποιοι πολιτικώς αρμόδιοι ήταν τουλάχιστον ανίκανοι. Άρα, ανίκανοι ή συνεργοί κλεφτών, έχουν πολιτική ευθύνη σίγουρα, πράσινοι, μπλε και κόκκινοι. Πάντως σίγουρα δεν φταίνε οι ασθενείς, γιατί μόνο αυτό δεν ακούσαμε ακόμη.

Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να το ανοίξει τώρα, με βιασύνη και προχειρότητα;

Ανοήτως νομίζουν πως θα αποπροσανατόλιζαν τον λαό από αυτό που τους τρόμαξε: τα συλλαλητήρια, την πιο ελπιδοφόρα και υγιή αντίδραση του λαού μας. Αν ενδώσουν στο Σκοπιανό ή συνεχίσουν την ψοφοδεή στάση τους στην προκλητικότητα της Τουρκίας, ο λαός θα τους τσακίσει. Η συλλογική εθνική συνείδηση και τα πατριωτικά ανακλαστικά δεν επιτρέπουν συμψηφισμό των εθνικών θεμάτων με σκάνδαλα. Οι Καρανίκες, το ΥΠΕΞ και όσοι τέλος πάντων τα σκέφτονται αυτά, δεν έχουν πάρει χαμπάρι. Στα συλλαλητήρια ήταν και πολλοί δικοί τους ψηφοφόροι του 2014, πολλοί αριστεροί. Μέχρι κι ο Ρούντι Ρινάλντι και δεν το λέω ειρωνικά.

Συμμερίζεστε την άποψη περί εξωθεσμικών διαύλων μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης;

Η Δικαιοσύνη, όπως όλα, είναι αντανάκλαση της κοινωνίας. Θα έλεγα πως πολλοί χειρισμοί και δηλώσεις, όπως και η χρονική επιλογή, ελέγχονται για την σκοπιμότητα τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών είναι πιστοί στον όρκο τους, όπως η πλειοψηφία των αστυνομικών κλπ. Πάντα όμως υπάρχει μια μικρή μειοψηφία και πάντα οι κυβερνήσεις προσπαθούν να χειραγωγήσουν. Σπανίως αλλά ακόμη κι οι δικαστές παρανομούν. ¨Ομως οι θεσμικές ακροβασίες πάντα έχουν κοντά ποδάρια. Πρακτικά όμως θα πω πως τα πράγματα είναι απλά: αν βρεθούν χρήματα από δωροδοκίες, τότε οι δωροδοκηθέντες πολιτικοί δεν θα βρουν τόπο να σταθούν. Αν όμως δεν βρεθούν χρήματα σε πολιτικούς και αποδείξεις για όσα ακούστηκαν, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί εξευτελισμένος.

Ποιά η σχέση σας με τη Ν.Δ; Διαγραφήκατε, την ίδια ώρα που δημοσίως επαινείται στελέχη της, όπως ο αντιπρόεδρος Γεωργιάδης.

Με την ΝΔ καμμία σχέση. Ο Μητσοτάκης είναι κι αυτός οργανικό στοιχείο του μηδενιστικού συστήματος παρακμής της χώρας. Η στάση μου όμως έναντι των προσώπων λέγεται απλά ακεραιότητα. Δεν δίστασα να επαινέσω τον κ. Κοτζιά όταν σταμάτησε το επαίσχυντο νέο “Σχέδιο Ανάν – Απαρτχάϊντ” για την Κύπρο και μετά να στηλιτεύσω τα ολέθρια λάθη του στο Μακεδονικό και στα ελληνοτουρκικά. Μα στον Άδωνι έστειλα και μήνυμα πως του έχω αλλάξει κι όποτε χρειαστεί θα του αλλάζω τα φώτα όταν πιστεύω πως κάνει λάθος, όμως τον Πολάκη τον πέρασε πριονοκορδέλα. Ο Μάνος Παρασκάκης, ο πατέρας της Μελίνας, είναι φίλος μου και πρόκειται για μια άθλια ιστορία, ντροπή για το κράτος μας. Μόνο τα κομματόσκυλα και οι συμπλεγματικοί φοβούνται να πουν μπράβο στο καλό ή να στηλιτεύσουν το κακό. Για την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ η Πατρίδα και η αλήθεια είναι πάντα πάνω από το κόμμα.

Πολλοί θεωρούν ότι θα αυξάνατε το ακροατήριο σας, λόγω Σκοπιανού, ελληνοτουρκικών, Κυπριακού κ.λ.π. Ισχύει αυτό; Η’ η μετακίνηση της Ν.Δ. σε πιο σκληρή στάση περιορίζει τα περιθώρια για τη Νέα Δεξιά;

Σκληρή στάση; Όσο η κρούστα της κρεμ μπρουλέ που τρώνε τα αρχοντόπουλα και ανειλικρινής. Ο Μητσοτάκης και η ομάδα του, Κουμουτσάκος κλπ, έχουν τοποθετηθεί καθαρά υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Πρώτα απαγόρευσαν την συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, μετά την ανταρσία της βάσης και το κράξιμο, θυσίασαν ως Ιφιγένεια την κ. Δεναξά, είπαν κατά συνείδηση και ο Κυριάκος υπακούοντας στην δική του, πήγε για σκι. Στην Αθήνα πήγαν μερικά στελέχη, υποθέτω για να διαδηλώσουν κατά του εαυτού τους, αφού η σημερινή ΝΔ υποστηρίζει σύνθετη ονομασία, κατά της οποίας έγιναν τα συλλαλητήρια. Στα δε ελληνοτουρκικά οι δηλώσεις της ΝΔ και του Σαολίν Κουμουτσάκου μπορεί να σκοτώσουν τον τουρκικό επεκτατισμό από ανία και χασμουρητό. Δεν το έχουν οι άνθρωποι, δεν το πιστεύουν. Τσιριπίμ τσιριπόμ, που έλεγε κι η ωραία παλιά ταινία. Καλοί για διαβήματα, κοκτέϊλ πάρτυ και γενικολογίες. Εμείς είμαστε σταθερά σκληροί, γιατί είμασε ρεαλιστές, αυστηροί και συνεπείς. Και η πλειοψηφία της βάσης της ΝΔ συμφωνεί με την δική μας σκληρή στάση.

Προηγούμενες ανάλογες προσπάθειες δεν τελεσφόρησαν. Οι πολίτες μοιάζουν να επιλέγουν είτε το κόμμα εξουσίας, Ν.Δ, είτε ΑΝΕΛ, Χρ. Αυγή. Ποιές οι δικές σας φιλοδοξίες;

Να εκφράσουμε επιτέλους την Εθνική, Λαϊκή και Πατριωτική Δεξιά, το 1.000.000 που δεν πήγε στην κάλπη, όσους έδιωξε και διώχνει ο Μητσοτάκης με τον εναγκαλισμό του με τα ρέστα του Σημίτη, του Μάνου, και κάτι ποταμίσιους και όσους φεύγουν από τον καταρρέοντα Καμμένο και την ΧΑ. Δεν μπορεί η επιλογή του πατριώτη συντηρητικού ψηφοφόρου να ήταν ή χαζοχαρούμενοι μεσαιοχωρίτες ή άρβυλα και ξυρισμένο κεφάλι. Ή νεοφιλελεύθεροι ή περιθώριο. Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, σταθερή σαν τρένο στις ράγες των ιδεών μας, είναι εδώ και μεγαλώνει κάθε μέρα.


σχετικα αρθρα