ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Δραγασάκης προς το Οικονομίας

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2018, 08:01 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2018, 20:35
Ανασχηματισμός: Δραγασάκης προς το Οικονομίας
Facebook Twitter Whatsapp

Μπαράζ συσκέψεων στο Μαξίμου. Άρχισαν τα τηλεφωνήματα - οι τελευταίες πληροφορίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπαράζ συσκέψεων με τους στενούς του συνεργάτες έχει από νωρίς το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε μέσα στην ημέρα να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος. Ανάμεσα σε αυτούς που από το πρωί έχουν περάσει το κατώφλι του Μαξίμου είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Την ίδια ώρα, τις τελευταίες ώρες η ονοματολογία δίνει και παίρνει. 

Στο υπουργείο Οικονομίας προκρίνεται ως όλα δείχνουν ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος θα παραμείνει και στη θέση του αντιπροέδρου, ενώ φέρονται να παραμένουν ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί, μέχρι την τελευταία στιγμή, να υπάρξει κάποιο πρόσωπο «έκπληξη» για τη θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στη θέση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, αντί του Γιάννη Μουζάλα, φαίνεται να επιλέγεται ο Δημ. Βίτσας. Για τη θέση του τελευταίου στο Υπ. Άμυνας ακούστηκαν τα ονόματα των Θεοδ. Δρίτσα και Χρήστου Μαντά, ωστόσο η θέση του Αναπληρωτή Υπουργού φαίνεται να καταλήγει στον, πρώην Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτη Κουβέλη, που επιστρέφει σε κυβερνητικό ρόλο. 

Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να τεθεί η Λυδία Κονιόρδου και έχει προταθεί ο Δημήτρης Σεβαστάκης. Τελευταία σενάρια δεν απέκλειαν, πάντως, την παραμονή της κ. Κονιόρδου και την τοποθέτηση, σε θέση αναπληρωτή υπουργού, του σημερινού Γ.Γ. Κώστα Στρατή.

Για τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου, αναζητείται πρόσωπο που να έχει εμπειρία στον εργασιακό χώρο και ας μην προέρχεται από τον στενό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου.

Το  πόστο του Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας δεν αποκλείεται να καλυφθεί από κάποιο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας που δεν έχει υπουργοποιηθεί ποτέ έως τώρα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να επιλεχθεί κάποιο πρόσωπο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι «ισορροπίες» του κυβερνητικού σχήματος. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που ακουγόταν, κυρίως από τους ΑΝΕΛ, για τη συγκεκριμένη θέση, τελικά φαίνεται πως δεν υπουργοποιείται. Ένα άλλο όνομα που έχει πέσει στο τράπεζι τις τελευταίες ώρες είναι και αυτό της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένας Παπαδοπούλου.

Άγνωστο παραμένει τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός σε σχέση με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, που μοιάζει πάντως να παραμένει στη θέση του. 

Δεν αποκλείεται στις επιλογές του ο Αλέξης Τσίπρας  να επιχειρήσει να σηματοδοτήσει από τη μια την ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος και από την άλλη τη διείσδυση στο χώρο της κεντροαριστεράς με το όνομα του Φώτη Κουβέλη, όπως και στους προηγούμενους ανασχηματισμούς, να έχει προταθεί και να παίζει για άλλη μια φορά στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο  να έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις.