current views are: 7

28 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση17:12

Πυρά της αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό

«Ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου»

Δημοσίευση 17:12’

«Ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου»

Με… σκωπτικό αλλά και επιθετικό τρόπο σχολίασε η αντιπολίτευση τον «μίνι» ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τα πυρά να εστιάζονται κυρίως στην υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη.

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και συνεχίζει:

«Αν μην τι άλλο, o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Νωρίτερα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολίαζαν ως «ιδιαίτερα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό  το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης είναι αναπληρωτής υπουργός του Π. Καμμένου».

Αντίστοιχο σχόλιο επεφύλασσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «ο  ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη».

Το ΚΚΕ εκτιμάει από την πλευρά του ότι «η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό».

«Ανασχηματισμός αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν από τις επικείμενες εκλογές», σημείωσε η Ένωση Κεντρώων.

Εξίσου αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση του Ποταμιού, το οποίο τονίζει πως «τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες» και συνεχίζει: «Με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ.Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας:

«Κανένας ανασχηματισμός δεν θα μπορούσε να δώσει φιλί ζωής σε μια καταρρέουσα μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει ταυτόχρονα ως ταυτοτικά της στοιχεία το ψέμα, την αναξιοπιστία και την ακραία υποτελή και εθελόδουλη στάση του Τσίπρα.

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δώσει ανάσα στην κυβέρνηση ο ανασχηματισμός-παρωδία που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας και ο οποίος το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει κανένα μέλλον και πνέει τα λοίσθια.

Οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης θα έχουν μόνο λίγους μήνες παραμονής και θητείας στην καρέκλα τους.

Σύντομα μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή κυοφορείται μέσα από τις ζυμώσεις της κοινωνίας στην ελληνική πολιτική ζωή. Όλο το παρακμασμένο και πολιτικά διεφθαρμένο μνημονιακό σύστημα της χώρας χρειάζεται πέταγμα στον κάλαθο των πολιτικών απορριμάτων. Και αυτό δεν πρόκειται να αργήσει να γίνει από τους πολίτες, όσο και αν η κοινωνία μοιάζει προσωρινά βυθισμένη στον καναπέ της».


σχετικα αρθρα