ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Θα δώσουμε σημασία στα ζητήματα ανεργίας των νέων

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2018, 17:18 / Ανανεώθηκε 1 Μαρτίου 2018, 17:29
Ηλιόπουλος: Θα δώσουμε σημασία στα ζητήματα ανεργίας των νέων
Facebook Twitter Whatsapp

Τι ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην πρώτη του ομιλία ως υφυπουργός Εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την προστασία της εργασίας και του ανθρώπινου δυναμικού» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Εργασίας.

«Σε αντίθεση με μία λογική που είχε επικρατήσει τα πρώτα χρόνια τής κρίσης, μία λογική που θεωρούσε ότι η ανάκαμψη μπορεί να έρθει μέσα από την υποτίμηση και την ελαστικοποίηση της εργασίας, είναι ξεκάθαρο ότι -γι' αυτήν την κυβέρνηση- η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την προστασία της εργασίας και του ανθρώπινου δυναμικού» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι αυτό πρέπει να είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, πάνω στο οποίο η Ελλάδα θα σχεδιάσει την επόμενη ημέρα και θα μπορέσει να αλλάξει συνολικά το παραγωγικό μοντέλο της και το παραγωγικό υπόδειγμά της.

«Το επόμενο διάστημα, θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και στα ζητήματα της ανεργίας των νέων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η οικονομία παρουσίασε μεγάλη αιμορραγία με το brain drain (διαρροή εγκεφάλων), με αποτέλεσμα να παράγονται μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα συνολικά στη δομή της παραγωγής και της οικονομίας» τόνισε. Ο κ. Ηλιόπουλος διαπίστωσε ότι είναι αδιανόητο να σχεδιάσεις μία καινούργια μέρα για μία οικονομία, όταν χάνεις εκπαιδευμένο επιστημονικό δυναμικό, το οποίο μπορεί να συμβάλει με δομικούς όρους στο να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μία βασική προτεραιότητα, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει ήδη σημαντικά βήματα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στη θέση ευθύνης που είχε ως ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). «Η πολιτική βούληση για την ανάδειξη της δουλειάς που πρέπει να γίνεται από την Επιθεώρηση Εργασίας δεν ήταν βούληση ενός ανθρώπου, ήταν βούληση, από την πρώτη στιγμή, συνολικά της κυβέρνησης και συλλογικά του υπουργείου» υπογράμμισε.