ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Επικίνδυνη η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2018, 14:59 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2018, 14:29
Βενιζέλος: Επικίνδυνη η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

"Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα"

Βαθειά επικίνδυνη όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τους θεσμούς και την εθνική στρατηγική ασφάλειας της χώρας, χαρακτήρισε την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος . 

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι: "Πληθαίνουν οι προκλήσεις. Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί".

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δυο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό.

Πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από μια δεκαπενταετία περίπου χωρίς θερμό επεισόδιο. Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί.

Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική. Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική.

Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι. Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθειά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr