ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή με άρσεις ασυλίας

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2018, 16:46 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2018, 16:40
Πρεμιέρα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή με άρσεις ασυλίας
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχει παιχτεί και κατά το παρελθόν με άσχημα όμως για τη Βουλή αποτελέσματα. Αυτήν τη φορά πάντως, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες εμφανίζονται βέβαιοι για το αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η πρεμιέρα του νέου ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας που στόχο έχει ν’ απαλλάξει τη Βουλή από τον περιττό χρόνο της χειρωνακτικής καταμέτρησης των ψήφων.

Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχει παιχτεί και κατά το παρελθόν με άσχημα όμως για τη Βουλή αποτελέσματα. Αυτήν τη φορά πάντως, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες εμφανίζονται βέβαιοι για το αποτέλεσμα, επενδύοντας αφενός στη λειτουργική επάρκεια του ίδιου του συστήματος (θεωρείται ως ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης) και αφετέρου στα πολλά και διαδοχικά «φροντιστήρια» που έχουν γίνει στους βουλευτές.

Η διαδικασία πάνω στην οποία θα γίνει ο πρώτος πειραματισμός είναι αυτή της άρσης των ασυλιών και έχει το θετικό πως είναι μια ψήφος για κάθε πρόσωπο, χωρίς να χρειάζονται οι αλλεπάλληλες ψηφοφορίες επί συγκεκριμένων άρθρων που θα μπορούσαν να μπερδέψουν τους «άμαθους» βουλευτές.

Για την ιστορία οι άρσεις που θα ζητηθούν αφορούν τους βουλευτές, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση της ΧΑ και Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ.