current views are: 11

8 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:34

Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ δεν θα βάλει πλάτη στον αποπροσανατολισμό

«Η σημερινή πρόταση της ΝΔ πρέπει να κάνει την κυβέρνηση να τρίβει τα χέρια της» σχολίασε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ

Δημοσίευση 12:34’
Πηγή: Eurokinissi

«Η σημερινή πρόταση της ΝΔ πρέπει να κάνει την κυβέρνηση να τρίβει τα χέρια της» σχολίασε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ

«Η σημερινή πρόταση της ΝΔ πρέπει να κάνει την κυβέρνηση να τρίβει τα χέρια της» σχολίασε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, και εκτίμησε ότι αυτή η πρόταση «διευκολύνει την κυβέρνηση να συσκοτίσει τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματα του λαού, να αποπροσανατολίσει τον λαό από τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, από την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την αναβάθμιση του ρόλου του ΝΑΤΟ και της Αμερικής στην περιοχή μας».

«Στην προηγούμενη συζήτηση που έγινε για τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για τη NOVARTIS, οι εκπρόσωποι της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, είχαν ξεσηκώσει κουρνιαχτό ότι αυτή βασιζόταν σε καταγγελίες ανώνυμων μαρτύρων. Σήμερα η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Στηρίζουν τη σύσταση ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής, σε ανώνυμες καταγγελίες» είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και υπογράμμισε ότι αυτό είναι «ένα βήμα παραπέρα στον εκχυδαϊσμό και στον εκφυλισμό της υπόθεσης αυτής».

«Εμείς, ως κόμμα, είχαμε δηλώσει και από την προηγούμενη φορά ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε τις οποιεσδήποτε διαδικασίες εκφυλισμού της λειτουργίας της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, δεν θα νομιμοποιήσουμε με τη στάση μας και την παρουσία μας τη συσκότιση των πραγματικών υπευθύνων και των πραγματικών ζητημάτων» είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος για την επιτροπή για τη NOVARTIS και πρόσθεσε πως «φάνηκε ότι πολύ γρήγορα το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται» καθώς «ήδη, με ευθύνη των βουλευτών της πλειοψηφίας, η προκαταρκτική επιτροπή οδηγείται σε εκφυλιστικές διαδικασίες στη λογική του αν έχει αρμοδιότητα ή όχι στο να εξετάσει τα συγκεκριμένα σκάνδαλα, κάτι που ξαφνικά ανακάλυψαν μόλις 15 ημέρες μετά τη σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».

«Θέλουμε να υπάρξει πλήρης και ουσιαστική λειτουργία της προκαταρκτικής επιτροπής, θέλουμε να εξεταστούν όλα τα αδικήματα ασχέτως αν κάποια τυπικά μπορεί να έχουν παραγραφεί, άλλωστε με αυτό τον τρόπο μπορούμε να βγάλουμε απέξω τα όποια εμπόδια θέτει ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πρέπει να εξεταστεί το σύνολο των μαρτύρων, ακόμη και αυτοί που είναι προστατευόμενοι, με τη φυσική τους παρουσία και με ονοματεπώνυμα» είπε ο κ. Καραθανασόπουλος για να καταλήξει: «Εμείς το λέμε καθαρά: όπως δεν θα βάλουμε πλάτη να νομιμοποιήσουμε τις εκφυλιστικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη NOVARTIS, έτσι και δεν θα βάλουμε πλάτη στη σημερινή ψηφοφορία, στους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη συγκεκριμένη πρόταση, που αποπροσανατολίζει τον λαό από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα