current views are: 16

12 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση11:47

Βασιλειάδης: Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος (video)

Μετά τη συνάντηση με Τσίπρα στο Μαξίμου

Δημοσίευση 11:47’

Μετά τη συνάντηση με Τσίπρα στο Μαξίμου

Ρεπορτάζ: Αντώνης Αντζολέτος, Μιχάλης Τεζάρης

Η επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκε στην τρίωρη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά τα πρωτόγνωρα περιστατικά που καταγράφηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. 

Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, οι απειλές του ιδίου και στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τον διαιτητή και παράγοντες της ΑΕΚ και κυρίως η εικόνα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ να φέρει όπλο, πυροδότησαν εξελίξεις. 

«Διακόπτουμε το πρωτάθλημα επ’ αόριστον. Δεν θα ξαναρχίσει αν δεν υπάρχει νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν θα διακινδυνεύσουμε  την προσπάθεια που έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση. Δεν θα γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος. Οι κανόνες ισχύουν για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος. Τις επόμενες ώρες θα γίνουν συναντήσεις με φορείς του ποδοσφαίρου, την ομοσπονδία, τη λίγκα, ενώ είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ. Δεν κάνουμε πίσω στη μάχη για διαφάνεια»», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης, εξερχόμενος από το Μαξίμου.

Σε ερώτηση εάν επίκειται ένα ποδοσφαιρικό Grexit απάντησε πως «τα πάντα είναι στο τραπέζι. Θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους και όλα είναι στο τραπέζι εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», διεμήνυσε.

Στο ερώτημα που δέχθηκε, αν θα απαγορευθεί η οπλοφορία στα γήπεδα, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε χαρακτηριστικά, «πού φτάσαμε να μιλάμε για όπλα…», υπογραμμίζοντας ότι οι ποινές θα αυστηροποιηθούν και θα εφαρμόζονται για όλους. Ερωτηθείς για το πώς αντέδρασε η ΟΥΕΦΑ στις εικόνες της Κυριακής, σημείωσε ότι «είναι σοκαρισμένη όπως όλοι μας».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι «θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες ώστε να μην επηρεαστεί η εθνική ομάδα».

Ακύρωσε ταξίδι του στο εξωτερικό ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Σιγή ιχθύος τηρείται από την ΕΠΟ, η οποία δεν αναμένεται να βγάλει κάποια ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ο πρόεδρός της κ. Βαγγέλης Γραμμένος ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στο εξωτερικό, θα μεταβεί μόνο ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Αλέξης Δέδες.

Ο κ. Γραμμένος θα έχει επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και είναι σε συνεχή επαφή με στελέχη της ΟΥΕΦΑ, ωστόσο δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, λόγω του γεγονότος ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται για λόγους ασφαλείας. 

Λίγο μετά τις 10 το πρωί την πόρτα του Μαξίμου πέρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος από χθες το βράδυ ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, μετά τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας. Από το πρωί της Δευτέρας, εξάλλου, αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Ιβάν Σαββίδης και ακόμη τέσσερα άτομα, της προσωπικής του ασφάλειας, που εισέβαλαν μαζί του στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν εντοπιστούν, μέχρι το βράδυ, οπότε και λήγει το αυτόφωρο, θα ακολουθήσει η έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. 

Η δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού. 

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ βαραίνει το φύλλο αγώνα του διαιτητή Γιώργου Κομίνη, καθώς αναφέρονται τα εξής:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας. 

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει». «Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου (AEK) μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ». 

Παράλληλα, ο διαιτητής αναφέρει ότι θα ανακοίνωνε την αλλαγή της απόφασης για το γκολ μέσα στο γήπεδο, αλλά εκείνη τη στιγμή έγινε η εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ, αφού παραδέχεται ότι νωρίτερα είχε ακυρώσει το τέρμα ως οφσάιντ.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. BBC, Washington Post και Associated Press είναι κάποια από τα μέσα που κάνουν αναφορά στην εμφάνιση του κυρίου Σαββίδη.


σχετικα αρθρα