ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθώος ο Π. Καμμένος για το «Λιντσάρετε τον Πάχτα»

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2018, 15:45 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2018, 15:48
Αθώος ο Π. Καμμένος για το «Λιντσάρετε τον Πάχτα»
Facebook Twitter Whatsapp

Για «πολιτική έκφραση» μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αθώος κρίθηκε τη Δευτέρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, το Σεπτέμβριο του 2013.

Προηγήθηκε ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα «πολιτική έκφραση» χαρακτήρισε στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ την προτροπή «Λιντσάρετε τον Πάχτα» στην οποία είχε προβεί, με αφορμή την ένταση που είχε δημιουργηθεί για τα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκε ενώπιον του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου με την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος.

Η υπεράσπιση υποστήριξε πως δεν πρόκειται για δημόσια προτροπή, καθώς ο κ. Καμμένος είπε την επίμαχη φράση μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, απευθυνόμενος σε συζήτηση που είχε με πολίτες. Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο θιγόμενος πρώην δήμαρχος Χρήστος Πάχτας.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών» ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως δήμαρχος από την «Ελληνικός Χρυσός».

Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω twitter από συμβούλους αποτυχημένου Πρωθυπουργού.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνηγόρους του Θεόδωρο Μαντά, Κώστα Τσάκο, Ηλία Γιολδασέα και τα κινήματα των πολιτών της Χαλκιδικής για την παρουσία και τη θερμή υποστήριξη τους.