current views are: 5

22 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση10:03

Θ. Παπαθεοδώρου στο «Ακραίως»: Ποτέ δεν είχα συνεργαστεί με στελέχη της Novartis

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 2012

Δημοσίευση 10:03’
αρθρο-newpost

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 2012

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε συνεργασία με στελέχη της Novartis, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Ποτέ δεν είχα συνεργαστεί με στελέχη της Novartis. Ως Πρύτανης έχω συναντηθεί για να φέρω χρήματα στο Πανεπιστήμιό μου, χορηγίες, με πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν ήταν μεταξύ αυτών η Novartis» υποστήριξε ο πρώην υφυπουργός, ωστόσο παραδέχθηκε ότι ήταν ομιλητής σε συνέδριο της Novartis. «Με κατηγόρησαν γι’ αυτό. Αστεία πράγματα δεν μπορούσαν ούτε να διασταυρώσουν τις ημερομηνίες. Συμμετείχα σε πολλά συνέδρια για το Πανεπιστήμιο. Υπάρχουν πρωτόκολλα συνεργασίας του Πανεπιστημίου με πολλές επιχειρήσεις».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 2012, για να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού. «Δεν είμαι Πρύτανης από το 2012 δεν ξέρω τι έχει κάνει το Πανεπιστήμιο έκτοτε. Υπάρχουν συνάδελφοι που είχαν συνεργαστεί με πρωτόκολλα έρευνας με τη Novartis, αυτό δεν τους καθιστά υπόπτους».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στους λόγους που αποχώρησε από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis. «Κάθε φορά από την πρώτη συνεδρίαση που θέταμε να έρθουν οι μάρτυρες με οποιαδήποτε τρόπο, να κληθεί ο κ. Φρουζής, να κληθεί ο σημερινός πρόεδρος που έδωσε στοιχεία στο FBI, σε όλα αυτά τα αιτήματα που είχαμε η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείτο. Η απάντηση ήταν ότι δεν χρειάζεται να κληθούν οι μάρτυρες γιατί δεν ξέρει αν έχει αρμοδιότητα. H απόφαση που συγκρότησε την επιτροπή λέει ότι έχουμε πλήρεις αρμοδιότητες να εξετάσουμε τα πάντα. Καταλάβαμε το τέχνασμα της κυβέρνησης ότι δεν υπήρχαν τα στοιχεία από την αρχή. Είναι πρωτοφανές να ζητάμε να έρθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν επιβαρυντικά στοιχεία και η πλειοψηφία να αρνείται».


σχετικα αρθρα