current views are: 12

25 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση09:51

Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία

«Σκληρή γλώσσα» από τον υπουργό Άμυνας

Δημοσίευση 09:51’

«Σκληρή γλώσσα» από τον υπουργό Άμυνας

“Σκληρή” γλώσσα χρησιμοποίησε απευθυνόμενος στην Άγκυρα ο Πάνος Καμμένος  μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

«Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Οσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες πρέπει να θυμούνται το 1821. Πως ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και τη συνέτριψε», είπε ο κ. Καμμένος που διαβεβαίωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα.

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η αναφορά του για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς:

«Ζητώ τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Αδριανούπολης.  Δεν φτάνουν απλά οι δηλώσεις. Χρειάζονται πράξεις. Τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους. Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε την απελευθέρωσή τους», είπε ο κ. Καμμένος που μιλώντας για τις πρακτικές της Άγκυρας είπε: «Τέτοιες συμπεριφορές τη στέλνουνε πίσω από εκεί που ξεκίνησε, στα βάθη της Ανατολής».

Παυλόπουλος: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την Ελευθερία μας

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου που έγινε στο Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι «θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του νεότερου ελληνικού κράτους. Κατά τούτο η εθνική μας επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.


σχετικα αρθρα