current views are: 11

27 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση09:34

Κ. Ζαχαριάδης στο «Ακραίως»: Εμείς δεν διεκδικούμε τα σύνορα της καρδιάς μας

“Πρέπει να μείνουμε στη λογική των ήπιων τόνων”.

Δημοσίευση 09:34’

“Πρέπει να μείνουμε στη λογική των ήπιων τόνων”.

Στο παραλήρημα του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και αρχηγού των Γκρίζων Λύκων Ντ. Μπαχτσελί αναφέρθηκε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως: «Πρόκειται για το ακραίως ακροδεξιό κομμάτι της Τουρκίας, που ο λόγος του στηρίζεται στην εθνικιστική ρητορεία και στο μίσος. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Πρέπει να μείνουμε στη λογική των ήπιων τόνων».

«Όποιος κι να είναι ο πρωθυπουργός, είτε ο Τσίπρας, είτε ο Σαμαράς, είτε ο Παπανδρέου, είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός και χρειάζεται χαμηλότερους τόνους και κοινό βηματισμό. Το κλίμα δεν πρέπει να επηρεαστεί από τις δηλώσεις ενός ακροδεξιού. Εμείς να επικεντρώσουμε όλε μας τις προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή των Ελλήνων και όχι σε κραυγές ανοησίας, και να κάνουμε σαφές ότι αν η Τουρκία θέλει γέφυρες συνεργασίας με την ΕΕ θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο» σημείωσε.

«Η Ευρώπη χθες εξέπεμψε μήνυμα αποφασιστικότητας, αυστηρότητας και ορίων για το σεβασμό της λογικής των διεθνών συνθηκών και διεθνούς δικαίου. Αν ο Ερντογάν θέλει να έχει καλές σχέσεις με ΕΕ και Ελλάδα, θα πρέπει να σέβεται αυτά τα πράγματα. Η επιθετικότητα, ο εθνικισμός της και η μονομερής ανάγνωση της ιστορίας δεν έχουν θέση. Εμείς δεν διεκδικούμε τα σύνορα της καρδιάς μας, αλλά τις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν με τις συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Να μην παρασυρθούμε στις ακρότητες και βαρβαρότητες μερίδας πολιτικών της Τουρκίας. Οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται με ανατολίτικο παζάρι και θα το καταλάβουν με τη διπλωματική πίεση».

“Το Σκοπιανό δεν είναι αρμοδιότητα του υπ. Εθνικής Άμυνας, αλλά του υπ. Εξωτερικών”

Για τη διγλωσσία της κυβέρνησης και του εταίρου της Πάνου Καμμένου, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «Το Σκοπιανό δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά του υπουργείου Εξωτερικών».

Και εν συνεχεία έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. “Με τους ΑΝΕΛ έχουμε καλή συνεργασία, έχουμε διαφορετικές απόψεις και το σεβόμαστε. Όταν συγκροτήθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός είχαμε κοινή βάση να βγούμε από τα  μνημόνια και στην κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Και όχι για την ονοματολογία. Όταν συνεργάζονται δύο κόμμα έχουν μια κοινή ατζέντα. Από επίσημα χείλη έχουν ακουστεί ότι την τελευταία απόφαση θα την πάρει η Βουλή των Ελλήνων. Αν κατατεθεί στο κοινοβούλιο το κάθε κόμμα θα βρεθεί ενώπιον μιας ευθύνης”.

Ο κ. Ζαχαριάδης ισχυρίστηκε ότι “Καμμένος και Κουβέλης έχουν καλή συνεργασία. Την τελική ευθύνη για το συντονισμό της κυβέρνησης την έχει ο πρωθυπουργός. Οι υπουργοί έχουν την ευθύνη του χαρτοφυλακίου. Και οι υφυπουργοί λογοδοτούν στους υπουργούς. Την πολιτική στο υπουργείο του την ασκεί ο κ. Καμμένος. Ο κ. Κουβέλης ασχολείται με πολύ λεπτά ζητήματα σε συνεργασία με τον υπουργό και τον πρωθυπουργό”.

 


σχετικα αρθρα