current views are: 7

27 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση09:47

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Οι ανοησίες περί «σκευωρίας» δεν πείθουν κανέναν

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Εφ. Συν».

Δημοσίευση 09:47’

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Εφ. Συν».

«Οι ανοησίες περί “σκευωρίας” (σ.σ. στην υπόθεση Novartis) δεν πείθουν πλέον κανέναν», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», τα στοιχεία του οποίου «εκθέτουν πλήρως τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ», σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα στοιχεία που αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” αναφορικά με τις σχέσεις που είχε αναπτύξει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, Κώστας Φρουζής, με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ από το 2010 ως το 2014, δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας για τη διαπλοκή της συγκεκριμένης πολυεθνικής με τα δύο αυτά κόμματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρεται στις εκθέσεις που συνέτασσε ο ίδιος ο Κ. Φρουζής για τα πεπραγμένα του, αλλά και σε αυτές της μητρικής εταιρείας στην Ελβετία που είχαν σχέση με την Ελλάδα, όλοι οι στόχοι που είχε θέσει η Novartis ως προς την τιμολόγηση των σκευασμάτων της επιτεύχθηκαν σε ποσοστό που αγγίζει το 100%! Κι αυτό διότι ο Κ. Φρουζής είχε καταφέρει «να προσεγγίζει κάθε βαθμίδα των Υγειονομικών Αρχών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού», όπως υπογράμμιζε η έκθεση των ανωτέρων του. Ή διότι, όπως ο ίδιος ο Κ. Φρουζής τόνιζε σε μία έκθεσή του για τις τιμές των φαρμάκων, «ο υπουργός Υγείας συνεχώς προσπαθεί να καθυστερήσει τις ανατιμολογήσεις!».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τα στοιχεία αυτά εκθέτουν πλήρως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι κυβερνήσεις τους λειτουργούσαν ως εντολοδόχοι της συγκεκριμένης πολυεθνικής, γεγονός που είχε βαρύτατες συνέπειες στη δημόσια υγεία αλλά και στα δημόσια ταμεία. Οι πολίτες απαιτούν σαφείς απαντήσεις. Οι ανοησίες περί “σκευωρίας” δεν πείθουν πλέον κανέναν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


σχετικα αρθρα