current views are: 8

28 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση13:55

Στον «αέρα» ο νέος Πρόεδρος του ΕΦΚΑ, μετά από απευθείας αναθέσεις στο συνέταιρό του

Μείζον θέμα ηθικής τάξεως, λέει η Ν.Δ.

Δημοσίευση 13:55’

Μείζον θέμα ηθικής τάξεως, λέει η Ν.Δ.

Εμπλοκή με τον διορισμό του Στάθη Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ καταγράφηκε σήμερα στη Βουλή, καθώς ο εκλεκτός της κυβέρνησης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή με αποτέλεσμα η διαδικασία να επαναληφθεί αύριο. 

Εν μέσω καταγγελιών από τη ΝΔ για μείζον ηθικό ζήτημα καθώς σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, επί θητείας του κ. Μαρίνου στην ΗΔΙΚΑ, συνεταίρος του σε εταιρεία έπαιρνε με απευθείας ανάθεση έργα, το τελευταίο εκ των οποίων μόλις λίγα 24ώρα πριν την παρουσία του κ. Μαρίνου στη Βουλή, η κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάστηκε σε τακτική υποχώρηση, την ίδια στιγμή που ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές έλαβαν αποστάσεις ή απουσίασαν. 

Συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία της ακρόασης στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η ΝΔ δια του κ. Βρούτση, κατήγγειλε πως ο κ. Μαρίνος μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε την ιδιότητα του συμβούλου του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Έχοντας αυτή τη θέση στις 26 του μήνα ο συνέταιρός του κ. Καρκαλής πήρε απευθείας ανάθεση ύψους 20.000 ευρώ από τον Οργανισμό.

Απαντώντας ο κ. Μαρίνος είπε πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με την απόφαση αυτή και ότι αυτοί που ασχολούνται με τέτοιου είδους τεχνολογικές εργασίες είναι λίγοι και μοιραία ανακυκλώνονται.

Ωστόσο οι διευκρινίσεις φαίνεται πως δεν έπεισαν το σύνολο των μελών της επιτροπής με τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν «ναι» διατηρώντας όμως και επιφυλάξεις (Μπαλαούρας, Βαρεμένος, Χριστοδουλοπούλου). Και πάλι όμως από την επιτροπή αποχώρησε νωρίτερα η κ. Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μάλιστα δεν σήκωσε καν το τηλέφωνό της. Έτσι, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έβγαλε πλειοψηφία, υποχρεώνοντας τον πρόεδρο της Βουλής να βρει τη χρυσή τομή της επανάληψης της την επόμενη ημέρα.


σχετικα αρθρα