current views are: 9

30 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση10:25

Εξεταστική: Σε δύο πραγματογνώμονες ο έλεγχος του ΚΕΕΛΠΝΟ – Σφοδρή αντίδραση από την αντιπολίτευση

Παρέμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθεί άλλο ένα πρόσωπο

Δημοσίευση 10:25’

Παρέμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθεί άλλο ένα πρόσωπο

Στην επιλογή δύο πραγματογνωμόνων που θ’ αναλάβουν το δύσκολο έργο της διερεύνησης των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσα από τον έλεγχο των απολογισμών και των τραπεζικών του λογαριασμών προχώρησε η εξεταστική επιτροπή.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της πλειοψηφίας, η επιτροπή επέλεξε τους Νίκο Νάκο και Νίκο Σύκα του Σώματος Ορκωτών Λογιστών προκειμένου να διερευνήσουν ουσιαστικά τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τη μαύρη τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ τη περίοδο 2007-2014.

Πάντως ο ορισμός των πραγματογνωμόνων έγινε υποχρεωτικός μετά την παραδοχή του υπουργού πως ο αρχικός του υπολογισμός περί τρύπας 230 εκατ. ευρώ είναι λανθασμένος λόγω διπλοεγγραφής εσόδων.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι) αντέδρασε με σφοδρότητα στη πρόταση της πλειοψηφίας, τονίζοντας πως η επιλογή των προσώπων θα έπρεπε να γίνει από ανεξάρτητους πραγματογνώμονες που είναι στον πίνακα του Πρωτοδικείου. Επέμειναν μάλιστα στη θέση τους αυτή λέγοντας πως θα πρέπει να γίνει σεβαστή για καθαρά θεσμικούς λόγους. Η συμπολίτευση όμως, αρνήθηκε λέγοντας πως αν προχωρήσει αυτή η πρόταση θα αργήσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου, αναφέροντας παραδείγματα καθυστερήσεων που ξεπερνούν τους 6 μήνες (διάστημα μέσα στο οποίο η εξεταστική θα έχει ολοκληρωθεί).

Τελικά επικράτησε η θέση της πλειοψηφίας, ωστόσο παρέμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθεί άλλο ένα πρόσωπο, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αντιπολίτευσης, από τον πίνακα του Πρωτοδικείου, για θεσμικούς λόγους.


σχετικα αρθρα