current views are: 11

30 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση09:47

Κ. Σκανδαλίδης στο «Ακραίως»: Δεν θα συναινέσουμε να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ χωρίς προϋποθέσεις

“Ο κ. Καμμένος κάνει φραστικούς λεονταρισμούς και μετά εξαφανίζεται. Δεν γίνεται έτσι η εξωτερική πολιτική”.

Δημοσίευση 09:47’
αρθρο-newpost

“Ο κ. Καμμένος κάνει φραστικούς λεονταρισμούς και μετά εξαφανίζεται. Δεν γίνεται έτσι η εξωτερική πολιτική”.

«Δεν θα συναινέσουμε να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ χωρίς προϋποθέσεις» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε αρνητικοί. Πρέπει να υποχρεωθούν τα Σκόπια σε μια συνολική λύση. ΝΑΤΟ – ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να τους την επιβάλλουν».

Αν και υποστήριξε ότι «δύσκολα θα βρεθεί λύση έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα», υπογράμμισε πως η παράταξή του θα ψηφίσει τη συμφωνία αν είναι προς το συμφέρον της χώρας.

«Προφανώς όσο πιο γρήγορα λυθεί το θέμα,  τόσο καλύτερα. Αν έρθει μια λύση πακέτο που θα περιλαμβάνει, τη σύνθετη ονομασία και την αλλαγή συντάγματος, θα πρέπει να την ψηφίσουμε, αν συμφέρει τη χώρα. Είναι φανερό πως οι συνθήκες δεν είναι εύκολο να οδηγήσουν σε λύση πακέτο. Θα κρίνουμε τη συμφωνία αν έρθει. Πρέπει να πρυτανεύει το εθνικό συμφέρον»

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεσμευτούν οι Σκοπιανοί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Οι όροι να μπουν σε χαρτί και να είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία. Υπάρχει η αβεβαιότητα, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ρήτρα».

«Ο κ. Καμμένος κάνει φραστικούς λεονταρισμούς και μετά εξαφανίζεται»

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που από την αρχή η κυβέρνηση το χειρίστηκε τελείως ερασιτεχνικά. Ξεκίνησε πολυφωνία, και είναι επικίνδυνο να λειτουργεί έτσι σε τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα. Ευχόμαστε ευτυχή κατάληξη και να γυρίσουν σύντομα στα σπίτια τους οι στρατιωτικοί μας. Νιώθω άσχημα ξέροντας τι συμβαίνει στο Αιγαίο και βλέποντας ότι η επεκτατική πολιτική της Άγκυρας θα έχει διάρκεια, να λείπει, η πυξίδα, η εθνική συνεννόηση σε αυτά τα σοβαρά εθνικά θέματα». 
Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε εντελώς ανεύθυνη τη στάση του κ. Κατσίκη, τονίζοντας πως: «αντιμετωπίζει με τέτοια ελαφρότητα τέτοια ζητήματα. Έχουμε τεράστια απειλή, η Τουρκία είναι σε πόλεμο στην Ανατολή και εξάγει το πρόβλημα στα δυτικά. Ζητάει μετά επιτάσεως αλλαγή των συνθηκών και βλέπουμε την ορολογία και την επιθετικότητα που είναι σε έξαρση στα τουρκιά ΜΜΕ».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ έστρεψε τα πυρά του και κατά της κυβέρνησης για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. «Όταν καλέσαμε τον Ερντογάν εδώ, πετύχαμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ήταν πλήρως αποτυχία της κυβέρνησης. Να προετοιμάζεται τέτοιο ταξίδι και να μην ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει. Ευτυχώς ο κ. Τσίπρας απάντησε κατάλληλα, ήταν πατριωτική στάση, αλλά το θέμα είναι γιατί φτάσαμε εκεί. Αυτά τα συνεννοούνται από πριν. Ο κ. Καμμένος κάνει φραστικούς λεονταρισμούς και μετά εξαφανίζεται. Δεν γίνεται έτσι η εξωτερική πολιτική.»  


σχετικα αρθρα