current views are: 11

3 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:15

Ν. Δένδιας στο «Ακραίως»: Ασύλληπτα αυτά που κάνει ο Π. Καμμένος

“Αυτά που κάνει ο κ. Καμμένος δεν είναι κατανοητά, εκτός και προετοιμάζει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση”.

Δημοσίευση 09:15’
αρθρο-newpost

“Αυτά που κάνει ο κ. Καμμένος δεν είναι κατανοητά, εκτός και προετοιμάζει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση”.

Απολύτως απαράδεκτη χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Αυτά που κάνει ο κ. Καμμένος δεν είναι κατανοητά, εκτός και προετοιμάζει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση. Αυτά που λέει είναι ασύλληπτα. Να αρχίσεις να λες ότι είναι τρελός ο Ερντογάν βοηθάει σε κάτι; Αυτά που κάνει ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι προϊόν νοητικής αστάθειας, αλλά ψυχρού υπολογισμού. Πρέπει να μετράμε τα λόγια μας» τόνισε ο πρώην υπουργός και συνέχισε ισχυριζόμενος πως: «Αν ήμασταν εμείς δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ εκεί.  Καθένας ενεργεί ανάλογα με τι έχει απέναντί του. Γιατί αυτά δεν έγιναν τα προηγούμενα 35 χρόνια; Είναι θέμα διατύπωσης σκέψεων και λόγου. Δεν μπορείς να δίνεις υποσχέσεις εκτός πλαισίου και να αψηφείς τη Δικαιοσύνη. Έχουμε βρει τον μπελά μας με την Τουρκία από ασχετοσύνη».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην έξαρση της εγκληματικότητας επισημαίνοντας πως «Το 2014 είχαμε ένα κοινό τόπο πως πρέπει να οργανωθεί η αστυνομία. Νομοθετήσαμε και οο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί. Ήρθαν τροπολογίες που τον απονεύρωσαν τελείως», και στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό «Δεν υφίσταται σύστημα ασφάλειας της χώρας. Την ευθύνη την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ήρθε στη βουλή και είπε ότι όλα είναι καλά με τους δείκτες. Ήρθε η πραγματικότητα και με εκκωφαντικό διέψευσε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Η κατάργηση του νομοθετικούς μας έργου έχει αυτά τα αποτελέσματα. Αν ήμουν εγώ τι θα γινόταν; Θα ήταν όλα 100% καλύτερα, θα υπήρχε αστυνόμευση, εκσυγχρονισμός της αστυνομίας και εκμοντερνισμός. Τα περιπολικά έχουν κλείσει 20 χρόνια. Δεν απορροφώνται κονδύλια.

Αλλά δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, πάρα πολλά πράγματα στην αστυνομία δεν λειτουργούν γιατί είναι θέμα πως την κατευθύνεις. Δεν ενδιαφέρεται αυτή η κυβέρνηση και δεν πρόκειται να δούμε καλύτερες μέρες γιατί έχει να κάνει με την αντίληψή της. Εγώ δεν βάζω ιδεολογικό πρόσημο στην αστυνομία. Ο αδύναμος δεν έχει προστασία, η πλούσια κυρία έχει δικιά της προστασία. Για να προστατεύσουμε τον αδύναμο, θέλουμε μια αποδοτική αστυνομία και η κυβέρνηση δεν δίνει αποδοτική αστυνομία. Τον νόμο που ψήφισα εγώ με ρωτάτε γιατί δεν τον εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ; Ήρθαν τροπολογίες που τον απονεύρωσαν τελείως».

 


σχετικα αρθρα