current views are: 10

3 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:40

Α. Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη Πολιτεία

Τα θέματα ασφάλειας και ο Χρυσοχοΐδης

Δημοσίευση 09:40’

Τα θέματα ασφάλειας και ο Χρυσοχοΐδης

«Μια ακυβέρνητη πολιτεία είναι η Ελλάδα» ισχυρίστηκε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Τρώγονται τα δύο υπουργεία. Δεν μπορεί να μην είναι ενωμένα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα στα εθνικά θέματα το υπουργείο Άμυνας ακολουθεί το ΥΠΕΞ. Αυτά τα παρακολουθούν και οι Τούρκοι. Δεν βλέπω αποκλιμάκωση. Είμαστε ανήσυχοι. Η ανησυχία είναι αφορμή για να παίρνεις τα μέτρα σου. Ζητάμε από το ΝΑΤΟ ίση μεταχείριση με την Τουρκία, αλλά οι Τούρκοι είναι πανταχού παρόντες όσο αναφορά τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης τόνισε πως δεν είναι τα εθνικά θέματα προς “πολιτική κερδοσκοπία”, γι’ αυτό και η παράταξή του κρατά χαμηλούς τόνους, ωστόσο η διγλωσσία της κυβέρνησης δεν επιτρέπει τη σύμπραξη. «Δεν μπορεί η αντιπολίτευση, παρότι θέλει, να ακολουθήσει ένα βηματισμό για την εθνική συνεννόηση» είπε, και εξήγησε: «Μου δημιουργεί μια αμηχανία και δεν ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις την εκάστοτε στάση τους. Επί 3-4 εβδομάδες γέμισαν από κυβερνητικές δηλώσεις, να μην παρασυρθούμε από την εξαλλοσύνη της Τουρκίας. Ξαφνικά την Κυριακή χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο Ερντογάν Σουλτάνο και ξεφεύγουν από πλαίσιο που θέτουν. Δημιουργεί εικόνα σύγχυσης. Είχαμε αντιφατική κυβερνητική συμπεριφορά, και μια επανάληψη της εσωτερικής διχόνοιας που υπάρχει στην κυβέρνηση. Δεν γίνεται έτσι. Χρειαζόμαστε μια κυβερνητική γραμμή για να είμαστε σε μια πορεία παράλληλη. Πώς να είσαι με την κυβερνητική γραμμή, με αυτή του Σαββάτου ή της Κυριακής; Δύο γραμμές μονίμως».

“Ένας Χρυσοχοΐδης χρειάζεται”

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για σημαντικό πρόβλημα στα θέματα ασφάλειας και εξήρε το έργο του Μ. Χρυσοχοΐδη. «Εδώ και χρόνια υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια. Κάθε κυβέρνηση κρίνεται με το τι έχει κάνει για αυτό. Το συμβάν στην Κηφισιά είναι πολύ σοβαρό. Το πράγμα έχει ξεφύγει. Ένας Χρυσοχοΐδης χρειάζεται. Για θυμόμαστε ποιοι μπορούν να προσφέρουν στον τομέα αυτό. Έχει προσφέρει και πρέπει να το αναφέρω».


σχετικα αρθρα