current views are: 11

5 Απριλίου 2018
Δημοσίευση11:37

Σκληρή επίθεση Τούρκου υπουργού: «Άμυαλος ο Καμμένος»

«Η Ε.Ε. να προειδοποιήσει την Ελλάδα για τις δηλώσεις του!»

Δημοσίευση 11:37’

«Η Ε.Ε. να προειδοποιήσει την Ελλάδα για τις δηλώσεις του!»

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον ΥΕΘΑ, Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ χαρακτηρίζοντάς τον “άμυαλο”!

“Αν κοιτάξεις τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Π. Καμμένου, θα καταλάβεις ότι δεν έχει μυαλό. Δεν μπορούν να μας αναφέρουν το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, υπάρχει πρόβλημα και με την Ελλάδα. Η Ε.Ε.πρέπει να προειδοποιήσει την Ελλάδα για τις δηλώσεις του! Σε περιπτώσεις διενέξεων δεν είναι δυνατόν να επικρίνεται πάντα η χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ. Πρέπει να διατηρήσουμε την εικόνα που διαμορφώθηκε στη Βάρνα”.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος της εφημερίδας Μιλιέτ: «Ο Τσελίκ χαρακτήρισε άμυαλο τον Έλληνα υπουργό».

Μόλις χθες ο κ. Καμμένος έριξε… λάδι στη φωτιά, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια άσκησης του στρατού ξηράς στην Ικαρία, είχε προειδοποιήσει:  «Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί».

Επισήμανε μάλιστα πως «μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».

Κύκλοι του υπουργείου Άμυνας προσπάθησαν σήμερα να… συμμαζέψουν τις χθεσινές δηλώσεις του Π. Καμμένου, διευκρινίζοντας πως η όποια μεταφορά προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και συνεχίζεται σε βάθος χρόνου.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντάσσεται η αλλαγή του τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων που ήδη εφαρμόζεται από τη 2018 Β ΕΣΣΟ.

 


σχετικα αρθρα