current views are: 13

11 Απριλίου 2018
Δημοσίευση11:10

Προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ: Ανήσυχος ο Τσίπρας σπεύδει στη Ρωσία

Takvim: Οι φόβοι της Ελλάδας για τους S-400

Δημοσίευση 11:10’

Takvim: Οι φόβοι της Ελλάδας για τους S-400

H προπαγάνδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ΜΜΕ κατά της Ελλάδας εντείνεται με αποκορύφωμα το σημερινό δημοσίευμα της Yeni Safak, που  μιλά για σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στο Αιγαίο.

Ο αρθρογράφος ανέφερε “όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο είναι πιθανό σενάριο η βύθιση ενός ελληνικού πλοίου από τουρκικό” και εστιάζει στις συνέπειες, τονίζοντας ότι αυτό θα έστρεφε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Εξέφρασε δε το φόβο για προβοκάτσια από γκιουλενιστές, με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση!

Takvim: Οι φόβοι της Ελλάδας για τους S-400

Την ίδια ώρα τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για ελληνική προπαγάνδα με τη χαμηλή πτήση ελικοπτέρου πάνω απο τη Ρω, ενώ παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως ανήσυχο, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για πώληση των S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία. Μάλιστα τονίζουν ότι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί σύντομα στη Μόσχα, για να αποτρέψει την αγορά τους!

“Η απόκτηση των S-400, στην οποία αντιτίθενται τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη, προκάλεσε ανησυχία και στην Ελλάδα» επισημαίνει το δημοσίευμα. Σημειώνεται πάντως ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Μόσχα εντός του 2018, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Hurriyet: Το παραμύθι με το ελικόπτερο κράτησε λίγο

Η Τουρκία ποτέ δεν επιβεβαίωσε το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τη Ρω, με την φιλοκυβερνητική πλέον, εφημερίδα Hurriyet να μιλά για “παραμύθι (fantazisi) της ελληνικής κυβέρνησης”.

Μάλιστα αναφέρει ότι “Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν χθες ότι οι ελληνικές δυνάμεις έριξαν προειδοποιητικά πυρά σε ένα τουρκικό ελικόπτερο που εισέβαλε στον ελληνικό εναέριο χώρο. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτό απορρίφθηκε από πηγές της τουρκικής κυβέρνησης. Τελικά οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι δεν έχει παραβίαση συνόρων”.

CNN Turk – Η Ελλάδα στοχεύει στην Τουρκία χωρίς να την κατονομάζει: Θα τους συντρίψουμε

Ένα ακόμα δημοσίευμα που ρίχνει… λάδι στη φωτιά στο ήδη τεταμένο κλίμα είναι αυτό του Cnn Turk, που αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και την ενίσχυση τω ακριτικών περιοχών με επιπλέον στρατιτωτικό προσωπικό.

«Σε μια εποχή όπου οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι τεταμένες, η Αθήνα έκανε ένα βήμα που θα μπορούσε να ενισχύσει την ένταση. Η ένταση στην Αθήνα είναι μεγάλη. Η συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά του Αιγαίου, η διαμάχη για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, η απόπειρα πραξικοπήματος, οι Έλληνες στρατιώτες που είναι κρατούμενοι είναι τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές”.

Σύμφωνα με το CNN Turk για ακόμα μία φορά η Τουρκία μπήκε στο στόχαστρο χωρίς να κατονομαστεί, και επισημαινει τη δήλωση του κ. Καμμένου: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να προσεκτικός εναντίον ενός αντιπάλου και εχθρού που συνεχίζει να προκαλεί. Οι απειλές και οι κατάρες τους δεν θα γονατίσουν, αντίθετα μας δυναμώνουν ακόμα περισσότερα. Αν έχουν τα κότσια, ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε».

Τέλος, το CNN Turk αναφέρει ότι η τελευταία αιτία της έντασης μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας είναι η σύλληψη και κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών την 1η Μαρτίου, με την Αθήνα να ζητά την απελευθέρωση τους το συντομότερο δυνατόν.

 

 

 


σχετικα αρθρα