current views are: 8

16 Απριλίου 2018
Δημοσίευση13:51

Τούρκος αντιπρόεδρος: Δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά την Ελλάδα

«Ούτε καν με αεροπλάνο δεν μπορούν να έρθουν»

Δημοσίευση 13:51’

«Ούτε καν με αεροπλάνο δεν μπορούν να έρθουν»

Συνεχίζουν οι τούρκοι στην τακτική των υψηλών τόνων και των προκλητικών δηλώσεων. Ειδικότερα, μετά τους ισχυρισμούς του Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα, τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου.

«Ούτε καν με αεροπλάνο δεν μπορούν να έρθουν. Η Ελλάδα είναι τέτοια χώρα που δεν πρέπει να την παίρνει κανείς πολύ στα σοβαρά», δήλωσε ο Χακάν Τσαβούσογλου, απαντώντας σε δήλωση Έλληνα πολιτικού, ο οποίος είχε πει ότι «ερχόμαστε στην Άγκυρα σε μία ώρα». 

Σε δηλώσεις του από την κατεχόμενη Κύπρο ο Χακάν Τσαβούσογλου είπε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ότι «όπως είπε και ο πρωθυπουργός μας “ας καθίσουν ήσυχα”, τίποτα άλλο δεν θέλουμε».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που την γνωρίζω καλά. Εκεί γεννήθηκα, εκεί μεγάλωσα. Την Ελλάδα τη χωρίζω στα δύο: στους πολιτικούς και τον λαό. Αλλά και ο λαός χωρίζεται στα δύο: στους σωβινιστές και τους πιο μετριοπαθείς».

«Όταν οι Έλληνες πολιτικοί τα βρουν σκούρα κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας. Έτσι παίρνουν δύναμη», ανέφερε προσθέτοντας ότι η προσέγγιση των Ελλήνων πολιτικών τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο κατά την άποψή του είναι ελιγμοί προκειμένου να ξεφύγει η επικαιρότητα από την οικονομική πολιτική που έχει στριμωχτεί για τα καλά. «Προσπαθούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεχάσει τα οικονομικά προβλήματα λέγοντάς του ότι «υπάρχει πιο σημαντική απειλή και κίνδυνος, υπάρχει η Τουρκία», δήλωσε.


σχετικα αρθρα