current views are: 11

23 Απριλίου 2018
Δημοσίευση10:38

Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών χωρίς προϋποθέσεις»

«Η καθαρή έξοδος το μόνο που υπάρχει στον ορίζοντα»

Δημοσίευση 10:38’

«Η καθαρή έξοδος το μόνο που υπάρχει στον ορίζοντα»

“Αναμένουμε τη συντομότερη επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απαράδεκτους συμψηφισμούς” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλόφισε «νευρικότητα στην Τουρκία λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Συρίας. 

“Υπερασπιζόμαστε”, είπε, “τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας αλλά ταυτόχρονα με αυξημένο κύρος έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη θέση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς ώστε να δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο πλαίσιο συμμαχιών για τις δίκαιες θέσεις μας. Οι γείτονες μας γνωρίζουν ότι υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και την οικοδόμηση καλών σχέσεων με την Τουρκία αλλά και ότι είμαστε ο πιο  θερμός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής της πορείας. Η Τουρκία δείχνει ότι φλερτάρει όμωςμε την ιδέα της απομάκρυνσής της από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, σαν να κινδυνεύει να χάσει την ευρωπαϊκή της στόχευση. Δεν θα είναι μία καλή εξέλιξη για την Τουρκία και την Ελλάδα”.

“Η καθαρή έξοδος το μόνο που υπάρχει”

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση σε όσους ζητούν πιστοληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο, λέγοντας ότι τα επιχειρήματά τους αποτελούν μία σύγχρονη εκδοχή του φαινομένου του ραγιαδισμού. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα τίποτα άλλο από την καθαρή έξοδο. 

Όπως είπε δεν ήταν λίγες οι φωνές που ζητούσαν τη συνέχεια της επιτροπείας, «αυτή τη φορά δεν μιλούσαν για τέταρτο μνημόνιο αλλά για έναν παρόμοιο μηχανισμό με διαφορετικό αμπαλάζ, της λεγόμενης πιστολιπτικής γραμμής. Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στο τέλος μιας δύσκολης πορείας. Τον Αύγουστο του 2018, η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εκπληρώσει έναν από τους κεντρικούς της στόχους: Την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία” ανέφερε.

“Δεν υπάρχει λοιπόν στον ορίζοντα ούτε η συνέχεια του μνημονίου ούτε η δήθεν έξοδος, η μη καθαρή έξοδος, η βρώμικη έξοδος, όπως θέλετε πείτε το. Υπάρχει μια σαφής ολοκλήρωση και καθαρή έξοδος που είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία και πολύ σημαντική εξέλιξη” είπεο πρωθυπουργός και σημέιωσε πως: “χωρίς όμως, επαναλαμβάνω, αυτό να σημαίνει ότι θα περάσουμε με μιας τις πύλες του παραδείσου, χωρίς να σημαίνει ότι επιστρέφουμε με μιας σε μέρες αφθονίας και σπατάλης, χωρίς να σημαίνει ότι εξαφανίζονται με μιας όλες οι πληγές που κουβαλάμε. Σας καλώ όμως να αναλογιστείτε και να σκεφτείτε που ήμασταν όταν αναλάβαμε και που φτάσαμε”.  

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα, η ελληνική πλευρά έχει γίνει σαφής ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε πει ότι βεβαίως συζητάμε με το ΔΝΤ προσπαθώντας να βρούμε μία λύση, ωστόσο δεν θεωρούμε ότι πιθανή μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα είναι και το τέλος του κόσμου. Ούτε πιστεύουμε ότι η αξιοπιστία της καθαρής εξόδου εξαρτάται από τη συμμετοχή του ή όχι.».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα σε: “Όσους δήθεν δημοσιογράφους και αν κινητοποιήσουν, όσες οφσορ κι αν αξιοποιήσουν για να χρηματοδοτεί ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις τους και τα εφημερίδες της παραδημοσιογραφίας, όσα ψέματα και αν πουν, όσα δικονομικά τερτίπια και αν σκαρφιστούν, η μάχη αυτή έχει ξεκινήσει και τη μάχη αυτοί θα τη κερδίσουμε. Και είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να την πάμε μέχρι το τέλος.”.


σχετικα αρθρα