Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 1

24 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:40

Κ. Σκρέκας στο «Ακραίως»: Η κυβέρνηση πουλάει τα “φιλέτα” της ΔΕΗ

“Η ΔΕΗ τα τρία αυτά χρόνια έχει χάσει το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας”

Δημοσίευση 09:40’
αρθρο-newpost

“Η ΔΕΗ τα τρία αυτά χρόνια έχει χάσει το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας”

«Εμείς θέλουμε να δημιουργηθούν κανόνες ελεύθερου ανταγωνισμού, ώστε ο φορολογούμενος να έχει το φθηνότερο ρεύμα» υποστήριξε ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Σκρέκας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και εξήγησε γιατί αντιτίθεται στο σχέδιο της κυβέρνησης «πουλάει τα φιλέτα της και δημιουργεί μια κακή ΔΕΗ».

«Της μένουν τα λιγότερο ανταγωνιστικά εργοστάσια, δεν μπορεί να αντέξει έτσι, πώς να προσφέρει φθηνότερες τιμές. Τα κοσμήματα που διαθέτει η ΔΕΗ, έρχονται και τα γυαλίζουν, δεν μεταφέρουν τα δάνεια σε άλλες εταιρείες, αλλά μεταφέρουν υπαλλήλους. Αυτή τη στιγμή εξαναγκάζεται να μεταφέρει τρεις λιγνιτικές μονάδες, τις πιο ανταγωνιστικές, τα εργοστάσια δηλαδή που έχουν το χαμηλότερο μεταβλητό κόστος λειτουργίας, που πρώτα μπαίνουν στο σύστημα και προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια, αυτά που δουλεύουν τις περισσότερες ώρες κι ενώ είναι τα καλύτερα, έρχεται η κυβέρνηση και τα κάνει ακόμη πιο ελκυστικά, μεταφέροντας προσωπικό, το οποίο δουλεύει σε αυτά τα εργοστάσια, στην υπόλοιπη ΔΕΗ και όχι μόνο αυτό τα πουλάει και χωρίς να επιμερίζει ούτε ένα ευρώ δανείου πάνω τους».

«Είναι τεράστια υποκρισία, να λένε ότι αναγκαστικά πουλάμε τις λιγνιτικές μονάδες, επειδή μας υποχρέωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η αιτιολογική έκθεση που φέρνει στη Βουλή μιλά για τη ισότιμη πρόσβαση στις πηγές ενέργειας».

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι «η πρόταση της ΝΔ θα ισχυροποιούσε τη ΔΕΗ, θα δημιουργούσε μικρή ΔΕΗ. Αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα φέρνει πρόταση που δεν δημιουργεί κανόνες ελεύθερου ανταγωνισμού, ούτε στην παραγωγή, ούτε στην εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι «Η ΔΕΗ τα τρία αυτά χρόνια έχει χάσει το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας. Το 2014 στοίχιζε 2,5 δισ. ευρώ και τώρα λίγο πάνω από 500 εκατ. ευρώ».


σχετικα αρθρα