current views are: 9

25 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:03

Ε. Καρακώστα στο «Ακραίως»: Είμαι υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

“Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι έχουν βγει από ετερόφυλα ζευγάρια”

Δημοσίευση 09:03’

“Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι έχουν βγει από ετερόφυλα ζευγάρια”

Υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Το  νομοσχέδιο λέει ότι ανάδοχοι, δεν αποκόπτεται από τους γονείς τους τα παιδιά έχουν επαφή, δίνουμε ένα δικαίωμα σε αυτούς που έχουν σύμφωνο συμβίωσης είτε ομόφυλα, είτε ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε έναν πληθυσμό από το σύνολο των δικαιωμάτων του. Κι έχω ένα παράδειγμα. Έχω δυο αδερφάκια, ο πατέρας αλκοολικός έχει αποποιηθεί ευθύνες, η μητέρα με ψυχολογικά προβλήματα και τα παιδιά είναι σε δύο ιδρύματα διαφορετικά. Προτιμώ ένα ομόφυλο ζευγαριών δύο αντρών ή γυναικών να μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά σε μια ηθική βάση» είπε η κ. Καρακώστα και επισήμανε: «Μην λένε ότι τα παιδιά θα αντιγράψουν τη νοοτροπία, γιατί οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι έχουν βγει από ετερόφυλα ζευγάρια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ελέγχονται για να πάρουν ένα παιδί. Υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες, η κοινωνία πάει πιο κάτω».

Για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, παρότι προ εκλογών αντιδρούσε, η κ. Καρακώστα τόνισε πως: «Πήγαμε σε δεύτερες εκλογές λέγοντας ότι υπογράψαμε αναγκαστικά ένα σύμφωνο, γιατί είχαμε ένα τεράστιο χρέος και οι δανειστές μας πίεσαν μέγιστα. Υπάρχει ένας κόσμος που κινητοποιείται και αυτό σημαίνει ότι κάτι καλύτερο θα διεκδικήσουμε.  Εγώ υπηρετώ τη αριστερά και προσπαθώ χωρίς να εφαρμόζω την οικονομία της, γιατί δεν μπορώ, είμαι σε μια χώρα χρεοκοπημένη. Προσπαθώ να αλλάξω το παραγωγικό μοντέλο να μπορεί η χώρα μας να παράγει τη διατροφή μας. Η οικοδομή είχε ανάπτυξη και είναι πραγματικά κάτι που μένει στη χώρα. Και το χρήμα και ότι κινηθεί. Η βιομηχανία, όμως ήταν κάτι διαφορετικό. Έπαιρναν δάνεια, επιδοτήσεις έκαναν αρχική τοποθέτηση και το υπόλοιπο χρήμα πήγαινε στο εξωτερικό. Το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας ήταν λάθος.

Δεν έχουμε ένα μαγικό ραβδάκι να αλλάξουμε όσα έγιναν 40 χρόνια. Παρακολούθησα εισηγήσεις στο ΣΕΒ, και είπαν ότι υπήρχε κάποια ανάπτυξη. Γιατί ήρθαμε στην κρίση; Γιατί ήταν στρεβλή ανάπτυξη σε κάθε τομέα».

Τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε για το θέμα με τις φρεγάτες ότι: «υπάρχει μια διαφορά σε αυτό που είπε ο κ. Κουβέλης με αυτά που είπε ο κ. Καμμένος. Χρήζει διευκρίνησης».


σχετικα αρθρα