current views are: 11

27 Απριλίου 2018
Δημοσίευση17:32

Συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων θέλει η Τουρκία στο Αιγαίο

Η απόρρητη έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης

Δημοσίευση 17:32’

Η απόρρητη έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης

Στην κεντρική και πάγια επιδίωξη της Άγκυρας στο Αιγαίο, αναφέρθηκε ο Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ο δημοσιογράφος διερωτήθηκε εάν -πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα- η Άγκυρα έχει κάνει οποιαδήποτε νύξη στον υπουργό Εξωτερικών για το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. «Έχουν οι Τούρκοι θέσει έστω εμμέσως πλην σαφώς το ζήτημα αυτό στον υπουργό των Εξωτερικών; Πρέπει να ξέρουμε εάν οι Τούρκοι έχουν θέσει τέτοιο ζήτημα. Γιατί αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα του Ερντογάν, αλλά η σταθερή στρατηγική της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής από το 1973 μέχρι και σήμερα» σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι παλαιότερα το υπουργείο Ανάπτυξης είχε διενεργήσει απόρρητη έρευνα, η οποία έδειξε πως τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων ανατολικά της Κρήτης είναι πολύ μεγάλα. «Αυτό το πληροφορήθηκαν οι Τούρκοι και θέλησαν να το σταματήσουν. Το διακύβευμα της κόντρας με την Ελλάδα είναι η συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο. Και η Τουρκία θέτει αυτό το θέμα. Πρέπει να απαντήσει όμως το υπουργείο Εξωτερικών. Και αυτά δεν μπορεί να διαρρέονται από την Άγκυρα και να μην υπάρχει σχόλιο από το ελληνικό ΥΠΕΞ. Τι λέμε λοιπόν εμείς απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα;», κατέληξε ο Τάκης Χατζής.


σχετικα αρθρα