current views are: 6

29 Απριλίου 2018
Δημοσίευση19:09

Ηλεκτρισμένο το κλίμα στις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετά τον καυγά Αυλωνίτου – Καμμένου

Οργισμένη διαρροή από το περιβάλλον του Π. Καμμένου

Δημοσίευση 19:09’

Οργισμένη διαρροή από το περιβάλλον του Π. Καμμένου

του Παναγιώτη Βελισσάρη και της Αγγελικής Κιλιντζόγλου

Παρά το γεγονός ότι επισήμως και σε όλους τους τόνους, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος διαμηνύουν πως η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πάει μέχρι τέλους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο εταίρων το κλίμα φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από… ηλεκτρισμένο.

Με τη ριζική διαφορά απόψεων στο ονοματολογικό των Σκοπίων να είναι δεδομένη – και πηγή ενδεχόμενης κυβερνητικής αστάθειας- μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες υπουργών από τον ΣΥΡΙΖΑ, όξυναν περαιτέρω το κλίμα, με κυριότερη αυτή της δυνατότητας σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι παιδιών.

Ο σημερινός άγριος καυγάς μεταξύ του Δημήτρη Καμμένου και της Ελένης Αυλωνίτου στον ΣΚΑΪ, δεν πρέπει να ερμηνεύεται μονάχα σαν μια προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βουλευτών. Καταδεικνύει το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, με τους βουλευτές να αναγνωρίζουν πως η κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων έχουν σαφή όρια.

Εξάλλου, η κόντρα ξεκίνησε όταν η κ. Αυλωνίτου έθεσε ξεκάθαρα ζήτημα συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ για να λάβει την οργισμένη απάντηση του κ. Καμμένου. Τα όσα επακολούθησαν ωστόσο, προκάλεσαν την έντονη δυσφορία στην ηγεσία του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, σε βάρος του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Ενδεικτικά, από το περιβάλλον του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου εκπέμπεται μήνυμα έντονης δυσφορίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν πως ο Δ. Καμμένος κάνει λάθος κινήσεις σε λάθος στιγμές. Και αυτό γιατί όπως εξηγούν, «την ώρα που η κυβέρνηση σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία με τη συμφωνία αναβάθμισης των F-16, όλοι ασχολούνται με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου στον ΣΚΑΪ»

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως έγραψε το Newpost, θεωρούν πως ο Δημήτρης Καμμένος «προκαλεί με τις δηλώσεις του και συγκεντρώνει αρνητική δημοσιότητα». Ενώ ταυτόχρονα πέρασε η εικόνα πως οι δύο βουλευτές δεν ανήκουν στην ίδια κυβέρνηση.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ, άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «αρνούμαι ένας άνθρωπος να ταυτίζει εμάς τους ΑΝΕΛ με συμπεριφορές & απόψεις που δεν μας αξίζουν, όταν μάλιστα αλλιώς έχουμε συμφωνήσει για διαχείριση θεμάτων, σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Άμυνας.

Αλλά, δυσφορία για το περιστατικό φαίνεται να επικρατεί και στον ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη του κόμματος να αδειάζουν την Ελένη Αυλωνίτου. Η Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στα Παραπολιτικά, επεσήμανε πως «η κ. Αυλωνίτου βγαίνει και πολλές φορές δεν σκέφτεται αυτό που λέει. Πρέπει να είμαστε όλοι ώριμοι άνθρωποι ειδικά όταν βρισκόμαστε στον δημόσιο χώρο. Η κ. Αυλωνίτου είναι εκρηκτική και εμένα- στο δημόσιο χώρο- αυτού του τύπου οι εκρήξεις δεν με ενδιαφέρουν».


σχετικα αρθρα