ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης στο «Ακραίως» για το δημοσίευμα των Παραπολιτικών - Αντίδραση Τζένου

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2018, 12:16 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2018, 12:40
Αλεξιάδης στο «Ακραίως» για το δημοσίευμα των Παραπολιτικών - Αντίδραση Τζένου
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες, για να μην επιστρέψουμε στα μνημόνια»

«Δημοσιογραφική αλητεία» χαρακτήρισε δημοσίευμα που μιλούσε για μίζες και θεώρησε ότι τον «φωτογράφιζε» ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Παναγιώτη Τζένου.

«Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται το όνομα του κ. Αλεξιάδη, άρα γιατί ενοχλήθηκε;» αναρωτήθηκε, με παρέμβασή του στην εκπομπή ο κ. Τζένος.  

"Είναι χαρακτηριστική δημοσιογραφική αλητεία αυτών που το γράφουν, δεν σήκωσαν τηλέφωνο να ρωτήσουν να τους απαντήσω. Το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν καν της αρμοδιότητάς μου!" υποστήριξε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: "Έρχεται ο κάθε πικραμένος και καταγγέλλει κάτι, διασταυρώνεις πριν γράψεις. Αν έχουν στοιχεία να τα βγάλουν. Μεγάλωσα και μένω στον Πειραιά, στα θέματα ηθικής δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου και αυτοί θα κληθούν στα δικαστήρια να αποδείξουν αν αυτά που λένε είναι αλήθεια».

«Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες, για να μην επιστρέψουμε στα μνημόνια»

«Έχει και δεσμεύσεις η συνέχεια, αλλά σε καμία περίπτωση την επιτροπεία και τον ασφυκτικό έλεγχο που είχαμε έως τώρα» υποστήριξε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέφυγε να απαντήσει για την αύξηση του κατώτατο μισθό «Θα έχουμε και δυσκολίες θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να απαντήσουμε στα προβλήματα της κοινωνίας και να παραμείνουμε εκτός μνημονίων. Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες που θα δημιουργήσουν προβλήματα»

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως: «Προσπαθούμε σε μια δύσκολη περίοδο να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να συνεχιστεί. Κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες με αυτή την πολιτική. Υπήρχαν πολιτικές απόψεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τα θεωρούσαν λογικά τα μνημόνια και υπήρχαν ορισμένοι θεωρούσαν ότι η πολιτική του μνημονίου ήταν αυτή που τους εξέφραζε».

«Αυτό που συμφωνήσαμε τον Αύγουστο του 2015, βεβαίως και το υλοποιήσαμε γιατί όσο πιο γρήγορα το υλοποιούσαμε θα τελείωσε αυτή την περίοδο. Λήγει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε. Κληθήκαμε να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας. Δώσαμε έναν αγώνα και μια μάχη με θετικά και αρνητικά και πετύχαμε ένα συμβιβασμό. Το να είσαι στην ΕΕ έχεις περιορισμούς, το να βγεις από ένα πρόγραμμα έχεις περιορισμούς. Η χώρα πρέπει να υλοποιεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστη οικονομία να βγούμε στις αγορές και να καλύπτουμε μόνοι μας τις ανάγκες μας».

Για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιολογήθηκε πως: "Δίναμε έναν αγώνα να φύγουν οι προηγούμενοι, και κάποιοι μπορεί να είπαν κάποιες υπερβολές. Με βάση το πρόγραμμα που έχουμε ήδη εμφανίσει, προχωράμε σε ένα κράτος κοινωνικά πιο ευαίσθητο, παραγωγικότερο και επενδυτικά φιλικότερο".

Για τις διαοφοροποιήσεις Καμμένου, Κουβέλη, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως: «Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ένα θέμα, αλλά το θέμα είναι πως παίρνονται οι τελικές αποφάσεις. Ο κ. Κουβέλης είναι ιστορική προσωπικότητα της Αριστεράς, και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.  Επειδή χρειαζόμαστε τη μέγιστη πολιτική στήριξη διευρύνουμε τον πολιτικό μας χώρο και ο κ. Κουβέλης είναι η προσωποποίηση της αξιοπρέπειας. Καλά έκανε και έριξε την κυβέρνηση».