ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Υπάρχει το «momentum» για λύση στο Σκοπιανό

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2018, 15:18 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2018, 15:18
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Υπάρχει το «momentum» για λύση στο Σκοπιανό
Photo: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

"Για να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να προστατεύονται" τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΕ, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tην ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα «βήματα» προς την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης Ελλάδας-ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας, εξέφρασε η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας από την γειτονική χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Επιτροπή θεωρεί ότι υπάρχει το κατάλληλο «momentum» για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, η κ. Κοσίγιαντσιτς ανέφερε ότι η ΕΕ στηρίζει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αποτελέσματα.

Ωστόσο, τόνισε ότι για να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να προστατεύονται.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει το "momentum", αλλά φυσικά αυτό είναι κάτι το οποίο έχει να κάνει με τους διαπραγματευτές, υπό την αιγίδα των Η.Ε.», ανέφερε η Μάγια Κοσίγιαντσιτς, σημειώνοντας πως η Επιτροπή χαιρετίζει τα βήματα που γίνονται προς την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr