ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πουλάκης στο «Ακραίως»: Τολμάμε το σπάσιμο της Β’ Αθήνας σε τρεις περιφέρειες

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2018, 12:42 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2018, 12:55
Κ. Πουλάκης στο «Ακραίως»: Τολμάμε το σπάσιμο της Β’ Αθήνας σε τρεις περιφέρειες
Facebook Twitter Whatsapp

«Με τη λήξη του προγράμματος θα διορθώσουμε όσα μπορούμε»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Τολμάμε το σπάσιμο της Β’ Αθήνας σε τρεις περιφέρειες, κάτι που δεν έκαναν 20 χρόνια άλλες κυβερνήσεις» υποστήριξε ο γενικός γραμματείας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και εξήγησε γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα, μαζί με τον εκλογικό νόμο: «Ήθελε μεγάλη προεργασία και μελέτη».  

«Το πρόβλημα των μεγάλων εκλογικών περιφερειών έχουν μπει στο δημόσιο διάλογο 20 χρόνια τώρα. Καμία κυβέρνηση δεν έφερε το σπάσιμο αυτό των μεγάλων περιφερειών» υποστήριξε ο κ. Πουλάκης και διευκρίνισε πως θα γίνει ο διαχωρισμός: «Πρέπει οι δήμοι  να έχουν μια διοικητική συνοχή, να έχουν την αυτοτέλειά τους. Η κατάτμηση να έχει πολιτική λογική, να μην κρύβει σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, ο σχεδιασμός για τη Β’ Αθήνας είναι να σπάσει» σε τρεις μεγάλες περιφέρειες: στη δυτική, στη βόρεια και στη νότια, ενώ για το υπόλοιπο Αττικής σε δύο περιφέρειες: ανατολική και δυτική.

«Με τη λήξη του προγράμματος θα διορθώσουμε όσα μπορούμε»

Ο κ.Πουλάκης ήταν φειδωλός στις υποσχέσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή, τονίζοντας πως «θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε».

Όπως είπε: «Το βασικό είναι να δανείζεσαι από τις αγορές, γιατί όταν δανείζεσαι από θεσμούς βάζουν όρους».

Ο κ. Πουλάκης υπεραμύνθηκε και του δημοψηφίσματος του 2015, ισχυριζόμενος: «Καλώς πήγαμε στο δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός είπε δεν θέλουμε την πρόταση Γιούνκερ και πήγαμε σε ένα μνημόνιο λιγότερο επώδυνο. Το Σεπτέμβρη 2015 κάναμε ένα επώδυνο συμβιβασμό για να μην πάει η χώρα στα βράχια. Είδε ο λαός τη μάχη που δίναμε. Κρίθηκαν τότε το πώς κυβερνάμε και πως διαπραγματευτήκαμε. Μέχρι το 2010 γινόταν τα πάρτι της μίζας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr