ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η υπόθεση Λιβανού ερευνάται από τη Δικαιοσύνη» απαντά στη ΝΔ το υπ.Οικονομικών

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2018, 16:33 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2018, 16:33
«Η υπόθεση Λιβανού ερευνάται από τη Δικαιοσύνη» απαντά στη ΝΔ το υπ.Οικονομικών
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση στη Μαρία Σπυράκη για τα περί μίζας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εδώ και 174 ημέρες η υπόθεση της καταγγελίας βρίσκεται στη Δικαιοσύνη κατόπιν πρωτοβουλίας του γραφείου του υπουργού Οικονομικών» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη νέα δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για την «υπόθεση Λιβανού».

«Εδώ και 10 ημέρες έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το Γραφείο του υπουργού Οικονομικών σχετικώς με το θέμα» προσθέτουν.

Η υπόθεση αφορά την καταγγελία του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού ότι του ζητήθηκε μίζα από συνεργάτη του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να επισπευστεί η έγκριση νόμιμης αμοιβής του για την συνδρομή του σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, «είναι προφανές ότι η κ. Μαρία Σπυράκη θεωρεί σήμερα αξιόπιστες τις καταγγελίες ενός ανθρώπου, ο οποίος το 2012 είχε καταγγείλει τρία κορυφαία πολιτικά στελέχη της ΝΔ για εμπλοκή σε μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατηγορίες για τις οποίες και οι τρεις απαλλάχθηκαν το 2013 από την Δικαιοσύνη».

Επισήμαναν δε, ότι «δεν ξέρουμε αν αυτό είναι πιο προσβλητικό για τον υπουργό Οικονομικών ή για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και πρώην πρόεδρο του κόμματός της».