ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικά ΜΜΕ για άσυλο σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό: Απόφαση σκάνδαλο

Δημοσίευση 8 Μαΐου 2018, 20:45 / Ανανεώθηκε 8 Μαΐου 2018, 20:45
Τουρκικά ΜΜΕ για άσυλο σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό: Απόφαση σκάνδαλο
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά κατά της ελληνικής δικαιοσύνης από τις τουρκικές εφημερίδες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά της ελληνικής δικαιοσύνης εξαπολύουν εκ νέου τα τουρκικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας την απόφαση να δοθεί άσυλο στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό από τους «8» που αυτομόλησαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα.

«Σκάνδαλο η απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ασύλου» αναφέρει στον τίτλο της η Sabah, υπογραμμίζοντας ότι ενέκρινε το αίτημα ενός ακόμη στρατιώτη του κινήματος Γκιουλέν (FETÖ), του Αχμέτ Γκιουζέλ, για άσυλο μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

«Η Ελλάδα αποδέχθηκε έναν ακόμη στρατιώτη του Γκιουλέν», γράφει η Yeniakit, τονίζοντας ότι η επιτροπή ασύλου έκανε δεκτό το αίτημα του Γκιουζέλ, μετά το αντίστοιχο του Οζκιαντσί, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

«Οι ελληνικές αρχές έδωσαν το ΟΚ σε έναν ακόμη πραξικοπηματία», τονίζει το Anadolou, υπογραμμίζοντας ότι η επιτροπή επικύρωσε την αίτηση ασύλου και δεύτερου Τούρκου πρώην στρατιωτικού που συμμετείχε στην αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος, το οποίο «ενορχήστρωσε ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν».