current views are: 11

11 Μαΐου 2018
Δημοσίευση06:52

Στο Μαξίμου ο Καμμένος μετά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση που έχει ανοίξει από πολλά στελέχη και βουλευτές για τα ψηφισμένα μέτρα με τους δανειστές που πρέπει να παρακαμφθούν, μέσω μιας νέας διαπραγμάτευσης, προκαλεί «πονοκεφάλους» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσίευση 06:52’

Η συζήτηση που έχει ανοίξει από πολλά στελέχη και βουλευτές για τα ψηφισμένα μέτρα με τους δανειστές που πρέπει να παρακαμφθούν, μέσω μιας νέας διαπραγμάτευσης, προκαλεί «πονοκεφάλους» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπό τον Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό αντικείμενο την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Το κείμενο της εισήγησης θα αφορά κυρίως την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση. Αργότερα, συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και το θέμα των πλημμυρών στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνάντηση της Κατερίνας Νοτοπούλου με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.

Μετά τη συνεδρίαση, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε για περίπου μια ώρα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Το Σάββατο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να ενημερώσει στην Πολιτική Γραμματεία για την πορεία της δ΄ αξιολόγησης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Μαΐου, όπου ο σχεδιασμός θέλει να ολοκληρώνεται το Staff Level Agreement.

Η συζήτηση που έχει ανοίξει από πολλά στελέχη και βουλευτές για τα ψηφισμένα μέτρα με τους δανειστές που πρέπει να παρακαμφθούν, μέσω μιας νέας διαπραγμάτευσης, προκαλεί «πονοκεφάλους» στο Μέγαρο Μαξίμου.  Ειδικά το θέμα των συντάξεων και η περικοπή τους από 1/1/2019 έχει απασχολήσει πολύ το εσωκομματικό πεδίο  με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Βούτση να κλείνουν αυτή τη συζήτηση με δημόσιες τοποθετήσεις τους.

«Οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν γιατί περαιτέρω μείωση σημαίνει διάλυση και των οικογενειών που ζουν με τη σύνταξη του παππού», τόνισε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Φίλης που είναι από τους βουλευτές που όλο το τελευταίο διάστημα έχουν βγει μπροστά  προσθέτοντας πως «η άρση των μειώσεων θα έπρεπε να είναι μέρος της διαπραγμάτευσης».

Τη συνεδρίαση αναμενόταν να απασχολήσουν και τα εθνικά θέματα με τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στη Σόφια στη Σύνοδο ΕΕ – Δ. Βαλκανίων όπου αναμένεται να συναντήσει τον Ζόραν Ζάεφ.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση με το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη» του Πάνου Σκουρλέτη και την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογές των ΟΤΑ. Το πρόσφατο «άνοιγμα» στο Κίνημα Αλλαγής με την πρόταση για την  κατάτμηση των περιφερειών έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις από τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά με τις άμεσες εκλογές που ζητά δεν αφήνει περιθώρια συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ.


σχετικα αρθρα