current views are: 8

14 Μαΐου 2018
Δημοσίευση10:27

Κουτρουμάνης: «Θα γίνουν μειώσεις στα 2/3 των συνταξιούχων»

«Θα έχουν και άλλοι συνταξιούχοι μειώσεις»

Δημοσίευση 10:27’

«Θα έχουν και άλλοι συνταξιούχοι μειώσεις»

Σε μειώσεις στις συντάξεις των 2/3 των συνταξιούχων εκτίμησε ότι θα προβεί η κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι οι μειώσεις που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο, αφορούν σχεδόν όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου. 

«Μιλάμε για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, που είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης… και σε αυτά τα ταμεία οι μειώσεις είναι πολύ ψηλότερες του 18%», είπε.

«Η διάταξη προβλέπει, ότι θα είναι στο 18% οι μειώσεις. Είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των συνταξιούχων που θα έχουν μείωση 18%, από το 30% που λένε», σχολίασε. 

Ο κ. Κουτρουμάνης, εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 700.000 οι συνταξιούχοι που θα έχουν μειώσεις  «Οι μειώσεις θα είναι από 120 ευρώ και θα φτάνουν, έως και τα 350 ευρώ ανάλογα το ταμείο», όπως είπε. 

«Θα έχουν και άλλοι συνταξιούχοι μειώσεις. Θα φτάσουμε τα 2/3 των συνταξιούχων, που θα έχουν μειώσεις. Περίπου το 60 -65%», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος ήταν ξεκάθαρος: «Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». «Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%… Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε.

Η μέση μείωση θα είναι έως 18%, είχε πει και στην εκπομπή “Ακραίως” ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. 


σχετικα αρθρα